Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα – Γκουρία για τις μεταρρυθμίσεις

Loading...


Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Ανχελ Γκουρία έχει αυτήν την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η κυβέρνηση προσβλέπει στη τεχνογνωσία του ΟΟΣΑ για να παρουσιάσει στους εταίρους της χώρας ένα πλέγμα μεταρρυθμίσεων ικανών να πείσουν για τη μεταρρυθμιστική της βούληση.

Μια προεργασία των θέσεων αυτών έγινε στο δείπνο εργασίας που είχε χθες το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με τον Ανχελ Γκουρία.

Ο κ. Γκουρία εκτός από τις προτάσεις της κυβέρνησης περί ριζικών μεταρρυθμίσεων αναμένεται να αναφερθεί και στην δική του εμπειρία βέλτιστων πρακτικών αναδιαπραγμάτευσης του δημόσιου χρέους ως υπουργού Οικονομικών του Μεξικού κατά την θητεία του οποίου το δημόσιο χρέος της χώρας του απομειώθηκε σημαντικά.

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης αναμένεται σήμερα να αναφερθεί στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της και στην ανάγκη να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση.

  

loading...