Συμφωνία Τσίπρα – Ντάισελμπλουμ: Αρχίζουν αύριο διαβουλεύσεις σε τεχνικό επίπεδο

Loading...


Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ συμφώνησαν, πριν από λίγη ώρα, να ζητήσουν από τα θεσμικά όργανα να συνεργαστούν με τις ελληνικές Αρχές, προκειμένου να ξεκινήσουν εργασίες με σκοπό την τεχνική αξιολόγηση του κοινού εδάφους μεταξύ του τρέχοντος προγράμματος και των σχεδίων της ελληνικής κυβέρνησης για πρόγραμμα-γέφυρα.

Στόχος, είναι να διευκολυνθούν οι συζητήσεις στο Eurogroup της Δευτέρας, 16 Φεβρουαρίου.

Επί της ουσίας, εμπειρογνώμονες από την ελληνική πλευρά θα συζητήσουν με τεχνοκράτες, εκπροσώπους της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, για να συζητήσουν και να βρουν τον κοινό τόπο ανάμεσα στο υπάρχον πρόγραμμα και στο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης που προτάθηκε στο Eurogroup από τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Κάπως έτσι ξεκινάει νέος γύρος διαπραγμάτευσης για τη δημιουργία ενός νέου προγράμματος. Οι εταίροι θέλουν να εξετάσουν την κοστολογημένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για να προχωρήσουν.

Νωρίτερα, την εκτίμηση ότι η Ελλάδα και η Ευρωζώνη θα πρέπει να εργαστούν από κοινού για την εξεύρεση λύσης, εξέφρασε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με βρετανικές διπλωματικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι ο κ. Κάμερον υποστήριξε πως Ελλάδα και Ευρωζώνη θα πρέπει να δράσουν με υπευθυνότητα, ενώ εξέφρασε την ανησυχία ότι ενδεχόμενη νέα κρίση στην Ευρωζώνη θα πλήξει τη βρετανική οικονομία.

  

loading...