Το Ποτάμι τα βάζει με την κυβέρνηση

Loading...


Με ανακοίνωσή του, το Ποτάμι ζητάει από τον πρωθυπουργό να αναλάβει  την πρωτοβουλία για συνάντηση των αρχηγών των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων και να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για τις ελληνικές προτάσεις, ώστε να χαραχθεί, εάν είναι δυνατόν, εθνική γραμμή και να πολλαπλασιαστεί έτσι η διαπραγματευτική δύναμη της χώρας μας.

«Από την πρώτη στιγμή τονίσαμε ότι τα χρονικά περιθώρια για την διαπραγμάτευση ήταν στενά και ότι δεν θα έπρεπε να εγκλωβιστούμε. Δυστυχώς οι σημερινές εξελίξεις δημιουργούν την αίσθηση ότι βρισκόμαστε σε αδιέξοδο».

«Το Ποτάμι στήριξε και θα στηρίξει την εθνική διαπραγμάτευση. Όμως οι καθυστερήσεις, οι μεγαλοστομίες και η απουσία συγκεκριμένων και επεξεργασμένων προτάσεων δυσκολεύουν την εθνική προσπάθεια και ενισχύουν ακραίες τοποθετήσεις από την άλλη πλευρά», αναφέρει η ανακοίνωση και καλεί την κυβέρνηση να φύγει, όπως σημειώνει, από την προεκλογική της ρητορική και να μην επηρεάζεται από τους συσχετισμούς και τις αγκυλώσεις που εμφανίζονται στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

«Η πάγια και σταθερή εντολή του ελληνικού λαού είναι για λύση με παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη. Να τελειώνουμε με τη λιτότητα αλλά να περιγράψουμε με καθαρό τρόπο τις μεταρρυθμίσεις που θέλουμε να κάνουμε. Το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι η παράταση, το νέο πρόγραμμα ή η «γέφυρα», αλλά το περιεχόμενό τους. Σε αυτό θα πρέπει να επικεντρωθεί η κυβέρνηση τις επόμενες ώρες», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

  

loading...