Τσίπρας: Η κρυφή ατζέντα του ταξιδιού στο Παρίσι

Loading...


Τσίπρας: Βαλίτσες για τη γαλλική πρωτεύουσα, το Παρίσι, με αφορμή τη διπλή του βράβευση και με βασικό μενού την προσέλκυση επενδύσεων, ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναζητά διέξοδο από την ασφυκτική πραγματικότητα και το σκηνικό καταστροφής στην Μάνδρα Αττικής με τους 21 νεκρούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Παρίσι, με τις κυβερνητικές προσδοκίες να επιστρέψει από την πόλη του φωτός με πολύ περισσότερα από τα δύο βραβεία που θα λάβει, αφού θα έχει σειρά συναντήσεων με επικεφαλής γαλλικών κολοσσών που ενδιαφέρονται για να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές και επενδυτικές δραστηριότητές τους στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και τονίζει ότι στην επιθεώρηση Politique Internationale, που θα βραβεύσει τον Αλέξη Τσίπρα με το Βραβείο Πολιτικού Σθένους (Prix du Courage politique), είναι μέλη εκτός από εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες της Γαλλίας και σχεδόν το σύνολο της γαλλικής επιχειρηματικής ελίτ.

Διαβάστε επίσης:   Όλη η αλήθεια για τον «μποναμά» Τσίπρα που ψηφίζεται στη Βουλή

Με το ίδιο βραβείο στο παρελθόν έχουν τιμηθεί προσωπικότητες όπως ο Εμανουέλ Μακρόν, η Κριστίν Λαγκάρντ, ο Νικολά Σαρκοζί και η Άγγελα Μέρκελ.

Πέραν τούτων ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία για κατ’ ιδίαν συναντήσεις με επικεφαλής επιχειρηματικών ομίλων, με το Μέγαρο Μαξίμου ωστόσο να κρατά κλειστά τα χαρτιά του μέχρι την οριστικοποίηση του προγράμματος που αναμένεται εντός της ημέρας.

Ως προς το πολιτικό σκέλος του ταξιδιού, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για συναντήσεις, δεν αποκλείεται να υπάρξει άτυπη συνάντηση με τον, Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος διατηρεί στενές και καλές επαφές με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Πέραν του βραβείου από την γαλλική πολιτική επιθεώρηση, ο Αλέξης Τσίπρας θα εκφωνήσει ομιλία σε εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης, από τον οποίο θα τιμηθεί με το «Βραβείο Δέσμευσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες» (Prix de l’Engagement européen).

  

loading...