Τσίπρας: Όσο έχουμε το λαό στο πλάι μας δεν εκβιαζόμαστε και δεν εκφοβιζόμαστε από κανένα

Loading...


Πρωτοφανή χαρακτήρισε την εμπιστοσύνη από την ελληνική κοινωνία, αλλά και από τους ευρωπαϊκούς λαούς ο πρωθυπουργός με τη έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή. Καθόλη τη διάρκεια της ομιλίας του ταύτισε τον κ. Σαμαρά με την κα Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε και μάλιστα σε σημείο να πει: “Αφού δεν απάντησε στον κ. Ομπάμα η κα Μέρκελ ας του στείλουμε την ομιλία Σαμαρά» 

Για τις επενδύσεις o Αλέξης Τσίπρας είπε πως πρέπει να συνδυάζονται οι ιδιωτικές επενδύσεις με τις δημόσιες. «Γνωρίζουμε ότι οι ιδιωτικές επενδύσεις είναι χρήσιμες για την ελληνική οικονομία . Όχι όμως ξεπούλημα. Δεν δεχόμαστε τα προαπαιτούμενα του mail της τρόικας. » σχολίασε.

Στο ίδιο μήκος κύματος διεμήνυσε:

“Η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω στους δρόμους των μνημονίων και της υποτέλειας” ενώ απευθυνόμενος στη ΝΔ είπε: “Στις 25 του Γενάρη δεν ηττηθήκατε απλά πολιτικά, είχαμε το τέλος του παλιού κατεστημένου που κυβέρνησε επί 40 χρόνια”


Μήνυμα έστειλε και στη Γερμανία. “Σεβόμαστε τη Γερμανία αλλά τους προειδοποιούμε πως οι ηγέτιδες δυνάμεις πρέπει να έχουν πειθώ και αλληλεγγύη κι όχι να είναι τιμωροί” είπε.

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση τόνισε:

“Διαπραγματευόμαστε η σύμβαση να μην συνοδεύεται από όρους τιμωρητικούς
Διαπραγματευόμαστε το κρίσιμο ζήτημα του χρέους
Τι ζητάμε; Χώρο και χρόνο”

Ξεκαθάρισε δε πως τα μνημόνια της λιτότητας τα κατήργησε ο λαός στις 25 Γενάρη.

Έδωσε στίγμα λέγοντας πως η κρίση δεν είναι ελληνική ιδιαιτερότητα αλλα΄είναι παρούσα στην Ευρώπη και αναρωτήθηκε “ποιός δικαιούται στην Ευρώπη να παίζει με τη φωτιά;”


Απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση είπε: “Σχεδιάσατε μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας τον εκβιασμό της Ελλάδας. Παιξατε την Ελλάδα στα ζάρια μόνο και μόνο για να μην σας καταπιεί η ιστορία. Αλλα΄η ιστορία ήδη σας έχει καταπιεί.” και συμπλήρωσε “Όσο έχουμε το λαό στο πλάι μας δεν εκβιαζόμαστε και δεν εκφοβιζόμαστε από κανένα”

“Σε ποια χώρα ζείτε; Δεν καταλάβατε τίποτα από το εκλογικό αποτέλεσμα;” είπε για την “μνημονιακή αντιπολίτευση” όπως τη χαρακτήρισε.

Εξήγγειλε τα δύο πρώτα νομοσχέδια: α) για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τα κόκκινα δάνεια και β) τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

  

loading...