Βαρουφάκης στον Guardian: Αν δεν ήμουν τρομαγμένος θα ήμουν επικίνδυνος…

Loading...


Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην ανταποκρίτρια του Guardian στην ερώτηση


«Καθώς αποτελεί μέρος της Ευρωζώνης, η μοίρα της χώρας του επηρεάζει αναπόδραστα την παγκόσμια οικονομία. Είναι αυτό κάτι που τον τρομάζει;» απαντά ότι αν δεν ήταν τρομαγμένος θα ήταν τρομερά επικίνδυνος. Το δημοσίευμα αναφέρεται επίσης στο παρουσιαστικό του Γ. Βαρουφάκη. 

Τέλος η ανταποκρίτρια αναφέρει το εξής: «Όταν ρώτησα τον Βαρουφάκη αν έχει κάποιο σχέδιο Β, απάντησε: ‘’Συνεχώς ακούμε ότι αν δεν υπογράψετε θα γίνει Αρμαγεδδών. Η απάντησή μου είναι, ας γίνει! Δεν υπάρχει πλάνο κωλοτούμπας. Αυτό είναι το σχέδιο Β μου».


Βαρουφάκης στο Spiegel: Οι μέθοδοι της τρόικας είναι σαν τα βασανιστήρια της CIA

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης παρομοίασε σε συνέντευξή του στο Spiegel τις μεθόδους της τρόικας με τα βασανιστήρια της CIA και συγκεκριμένα με τον εικονικό πνιγμό.

«Λίγο πριν την ανακοπή μας επιτρέπουν να πάρουμε μερικές ανάσες. Στη συνέχεια μάς σπρώχνουν και πάλι κάτω από το νερό» δηλώνει σε συνέντευξή του ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Αν και είπε ότι πολλοί αξιωματούχοι της τρόικας είναι αξιοπρεπείς άνθρωποι, τόνισε ότι το έργο τους μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα. Είπε ότι και στη CIA υπήρχαν πολλοί καλοί άνθρωποι που ενάντια στη θέλησή τους στήριξαν τον εικονικό πνιγμό και βρέθηκαν απέναντι σε ένα τεράστιο ηθικό δίλημμα.

Δήλωσε πως όλοι γνωρίζουν ότι το χρέος της Ελλάδας, χωρίς μία νέα συμφωνία, δεν είναι βιώσιμο. Πρόσθεσε ότι αν και η γερμανική κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τη λέξη «κούρεμα», στην πραγματικότητα, αυτό θα ήταν καλύτερο και πιο ευνοϊκό για τους δανειστές από μία παράταση της πίστωσης.

 

  

loading...