Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Ξεκινούν την 1η Ιουνίου οι αιτήσεις για δωρεάν τρόφιμα

Αλέξανδρος Ελευθεριάδης
Loading...


 

Την δυνατότητα να ενταχθούν στο πρόγραμμα του και να ωφεληθούν με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης θα έχουν οι δικαιούχοι του (keaprogram.gr) από την 1η Ιουνίου.

Η διαδικασία μπορεί να γίνει μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή ή μέσω των . Ηλεκτρονικά, οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) καλούνται να υποβάλουν τροποποιητική αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.keaprogram.gr, όπου θα επιλέγουν «NAI» στο πεδίο «ΤΕΒΑ» και στο πεδίο «Κοινωνική Σύμπραξη» θα επιλέγουν «ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ». Η αίτηση γίνεται από τον ίδιο τον δικαιούχο με τους κωδικούς του Taxisnet.

Εναλλακτικά οι δικαιούχοι που δεν έχουν δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής, μπορούν να εξυπηρετούνται είτε από τα εννέα ΚΕΠ του δήμου Αθηναίων, είτε από τα γραφεία ΚΕΑ του δήμου Αθηναίων, στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου 14.

Το δικαίωμα στις παροχές τίθεται σε ισχύ από την πρώτη ημέρα του μεθεπόμενου μήνα από αυτόν κατά τον οποίο εγκρίθηκε η αίτηση για το (Δηλαδή εάν η αίτηση εγκριθεί τον μήνα Μάιο, οι παροχές θα ξεκινούν από τον Ιούλιο).

Διαβάστε επίσης:   Keaprogram-Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης-ΚΕΑ: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την εξυπηρέτηση πολιτών στα ΚΕΠ με βάση το ΑΦΜ

Σημειώνεται επίσης ότι το δικαίωμα στις παροχές του ισχύει ακόμη και αν διακοπεί η καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης λόγω μεταβολής εισοδηματικών, περιουσιακών και κριτηρίων διαμονής μέχρι το τέλος του ημερολογιακού έτους κατά το οποίο εγκρίθηκε η αίτηση για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης.

Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες η καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης του διακοπεί για λόγους όπως, θάνατος, μετανάστευση, μη νόμιμες προϋποθέσεις καταβολής, τότε διακόπτεται και η παροχή επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής μέσω του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους ().

Δείτε εδώ τις διευθύνσεις ΚΕΠ για την εξυπηρέτησή σας σχετικά με το πρόγραμμα και το .

  

loading...