Κοινωνικό Μέρισμα: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία πληρωμής

Loading...


: Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον των πολιτών οι οποίοι σπεύδουν να καταθέσουν την αίτησή τους προκειμένου να λάβουν το (koinonikomerisma.gr). Ενημερωθείτε αναλυτικά για την ημερομηνία κατά την οποία θα πιστωθούν τα χρήματα αλλά και για όλες τις πληροφορίες που σας ενδιαφέρουν σχετικά.

Συγκεκριμένα, στις 15 Δεκεμβρίου 2017 αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων το ποσό του κοινωνικού μερίσματος (koinonikomerisma.gr) ανέφερε, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. Για τα προβλήματα που παρατηρούνται στη διαδικασία,η υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι «ο σχεδιασμός μιας τέτοιας επιδότησης πρέπει να έχει κάποιες σταθερές που προκύπτουν από τη φορολογική αρχή. Σε κάθε περίπτωση διευρύνονται τα εισοδηματικά όρια .Θα λάβουν το επίδομα περισσότεροι από το 32% της χώρας».

Παράλληλα προανήγγειλε ότι έως το τέλος του έτους θα τεθεί σε εφαρμογή η ρύθμιση για τις οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία σε 120 δόσεις.

Σύμφωνα με την υπουργό η ρύθμιση θα αφορά σε ελεύθερους επαγγελματίες χωρίς πτωχευτική ικανότητα και ελεύθερους επαγγελματίες με πτωχευτική ικανότητα αλλά με 85% οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και θα περιλαμβάνει έναν μικρό έλεγχο βιωσιμότητας.

Επίσης, τόνισε ότι η εικόνα για τη διαπραγμάτευση εξελίσσεται με θετικούς ρυθμούς. «Θα επιτύχουμε τεχνική συμφωνία τις επόμενες ημέρες» ανέφερε ενώ υποστήριξε ότι «σε σχέση με τα ζητήματα των προνοιακών επιδομάτων,σχετικά με τα αναπηρικά δεν τίθεται κανένα θέμα για το ύψος των επιδομάτων. Εξετάζεται ένας πρόσθετος τρόπος αξιολόγησης της αναπηρίας ,η αλλαγή του ελέγχου με προσθήκη κάποιων επιπλέον κριτηρίων».

Διαβάστε επίσης:   Κοινωνικό Μέρισμα: Πόσες αιτήσεις έχουν γίνει δεκτές

Όσον αφορά στον εξορθολογισμό των επιδομάτων η κ. Αχτσιόγλου είπε ότι οι δανειστές ζητούν «να υπάρξει ένα ενιαίο οικογενειακό επίδομα με ενίσχυση επιδόματος για πρώτο και δεύτερο παιδί,ώστε να υπάρχει ομαλοποίηση χωρίς να έχουμε περικοπή επιδομάτων. Η στόχευσή μας είναι μέσα από την αύξηση του προϋπολογισμού είναι να επιτύχουμε μια ομαλή προσαρμογή. Αυτός είναι ο σχεδιασμός,δεν έχει κλείσει ακόμα με τους θεσμούς».

Σχετικά με τον επανυπολογισμός των συντάξεων η κα Αχτσιόγλου ανέφερε ότι έως το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί.

  

loading...