: Μία εβδομάδα ακόμα υπομονή θα πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι του (koinonikomerisma.gr) προκειμένου να δουν τα χρήματα του συγκεκριμένου βοηθήματος να πιστώνονται στον λογαριασμό τους, αφού, όπως έγινε γνωστό, η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικότερα, τρεις μέρες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων, και συγκεκριμένα στις 15 Δεκεμβρίου 2017, αναμένεται να πιστωθεί το ποσό του κοινωνικού μερίσματος (koinonikomerisma.gr) στους λογαριασμούς των δικαιούχων, όπως έκανε γνωστό η Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στον Realfm 97,8.

Για τα προβλήματα που παρατηρούνται στη διαδικασία, η υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι «ο σχεδιασμός μιας τέτοιας επιδότησης πρέπει να έχει κάποιες σταθερές που προκύπτουν από τη φορολογική αρχή. Σε κάθε περίπτωση διευρύνονται τα εισοδηματικά όρια. Θα λάβουν το επίδομα περισσότεροι από το 32% της χώρας».

Παράλληλα προανήγγειλε ότι έως το τέλος του έτους θα τεθεί σε εφαρμογή η ρύθμιση για τις οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία σε 120 δόσεις.

Σύμφωνα με την υπουργό η ρύθμιση θα αφορά σε ελεύθερους επαγγελματίες χωρίς πτωχευτική ικανότητα και ελεύθερους επαγγελματίες με πτωχευτική ικανότητα αλλά με 85% οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και θα περιλαμβάνει έναν μικρό έλεγχο βιωσιμότητας.

Επίσης, τόνισε ότι η εικόνα για τη διαπραγμάτευση εξελίσσεται με θετικούς ρυθμούς. «Θα επιτύχουμε τεχνική συμφωνία τις επόμενες ημέρες» ανέφερε ενώ υποστήριξε ότι «σε σχέση με τα ζητήματα των προνοιακών επιδομάτων,σχετικά με τα αναπηρικά δεν τίθεται κανένα θέμα για το ύψος των επιδομάτων. Εξετάζεται ένας πρόσθετος τρόπος αξιολόγησης της αναπηρίας ,η αλλαγή του ελέγχου με προσθήκη κάποιων επιπλέον κριτηρίων».

Διαβάστε επίσης:   Κοινωνικό Μέρισμα- koinonikomerisma.gr: Βήμα-βήμα για τις αιτήσεις

Όσον αφορά στον εξορθολογισμό των επιδομάτων η κ. Αχτσιόγλου είπε ότι οι δανειστές ζητούν «να υπάρξει ένα ενιαίο οικογενειακό επίδομα με ενίσχυση επιδόματος για πρώτο και δεύτερο παιδί,ώστε να υπάρχει ομαλοποίηση χωρίς να έχουμε περικοπή επιδομάτων. Η στόχευσή μας είναι μέσα από την αύξηση του προϋπολογισμού είναι να επιτύχουμε μια ομαλή προσαρμογή. Αυτός είναι ο σχεδιασμός,δεν έχει κλείσει ακόμα με τους θεσμούς».

Σχετικά με τον επανυπολογισμός των συντάξεων η κα Αχτσιόγλου ανέφερε ότι έως το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί.