ΟΓΑ-Α21: 27 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου η πληρωμή για τα οικογενειακά επιδόματα

Loading...


: Δείτε αναλυτικά όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις ημερομηνίες του επιδόματος τέκνων 2017 του , στους δικαιούχους.

:Όπως έγινε γνωστό μάλιστα, ύστερα από επαφή που είχε το tilegrafima.gr με ανώτατους υπηρεσιακούς παράγοντες, οι αναμένεται να πραγματοποιηθούν από τις 27 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου και θα αφορούν στην Ά δόση των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ (oga.gr).
Επίσης, μετά τις 20 Απριλίου θα ακολουθήσουν οι αιτήσεις για το για παλαιούς και νέους δικαιούχους.

Δικαιούχοι και Προϋποθέσεις
Ως θεωρούνται το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών.
Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων ξεκινά από 13 και φτάνει έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ ετησίως και χορηγείται σε τρεις δόσεις το χρόνο.
Τα οικογενειακά επιδόματα του χορηγούνται στις οικογένειες που έχουν εξαρτώμενα τέκνα, με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

Διαβάστε επίσης:   ΕΦΚΑ-ΟΓΑ: Τι ισχύει για την παράταση στις εισφορές των αγροτών

Εξαρτώμενα τέκνα θεωρούνται:

α) Τα άγαμα τέκνα που προέρχονται από γάμο, φυσικά, θετά ή αναγνωρισθέντα που δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους ή το 19ο έτος, εφόσον φοιτούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (ΕΠΑΣ, ΕΠΑΛ, ΚΕΤΕΚ).
β) Τα τέκνα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, εφόσον φοιτούν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ ή Κολλέγια καθώς και σε Ι.Ε.Κ., Δημόσια ή ιδιωτικά. Τα επιδόματα καταβάλλονται μόνο κατά το χρόνο φοίτησης των τέκνων και σε καμία περίπτωση πέρα από τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους (ανεξάρτητα εάν συνεχίζουν να φοιτούν). Διευκρινίζεται ότι στην ανώτερη ή ανώτατη εκπαίδευση περιλαμβάνονται και οι σχολές του Δημοσίου Ανώτατης ή Ανώτερης Εκπαίδευσης (Στρατιωτικές, Αστυνομίας, Ναυτικού, κ.λ.π.), καθώς και τα αναγνωρισμένα Ιδρύματα του Εξωτερικού.
γ) Τα τέκνα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, μέχρι τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους.
Χρήσιμες πληροφορίες για τις προϋποθέσεις, τη διαδικασία χορήγησης των επιδομάτων καθώς και οδηγίες για την συμπλήρωση και υποβολή του εντύπου Α21 παρέχονται στους ενδιαφερόμενους μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ (oga.gr), όπου έχει αναρτηθεί και ο «ΟΔΗΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ».

Πατήστε εδώ για να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του ΟΓΑ

ΟΓΑ: ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΕΔΩ

Κράτα το

  

loading...