ΟΓΑ- Α21: Από 3 έως 7 Απριλίου η πληρωμή της Α’ δόσης 2017

Loading...


 –: Διαβάστε όλες τις πληροφορίες για τις ημερομηνίες καταβολής της του επιδόματος , αλλά και για τα κριτήρια .

Όπως διαβάζουμε στο in.gr, για μία ακόμη χρονιά χιλιάδες είναι οι οικογένειες οι οποίες θα λάβουν τα οικογενειακά επιδόματα από τον ΟΓΑ ως αντιστάθμισμα των μεγάλων μειώσεων που έχουν γίνει από το 2010 ως σήμερα στο αφορολόγητο όριο για όσους έχουν ένα παιδί, δύο παιδιά, τρία παιδιά ή και περισσότερα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η τρόικα είχε ζητήσει να υπάρξουν αυστηρότερα εισοδηματικά κριτήρια προκειμένου να περιοριστεί ο αριθμός των δικαιούχων και κατ’ επέκταση οι δαπάνες του προϋπολογισμού για τη συγκεκριμένη κοινωνική πολιτική.

Αλλωστε, στο τρίτο Μνημόνιο υπάρχει πρόβλεψη για εξοικονόμηση χρημάτων από την κοινωνική πολιτική στο 0,5% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου 900 εκατ. ευρώ.

Τελικά τα οικογενειακά επιδόματα προς το παρόν δεν καταργούνται ούτε περιορίζονται. Όμως λαμβάνονται υπόψη προκειμένου κάποιος να λάβει το

Δηλαδή αν κάποιος εισπράττει οικογενειακό επίδομα από τον τότε μπορεί να ξεπεράσει το και τελικά να μη λάβει ούτε ένα ευρώ έστω και αν είναι πάμπτωχος.

Διαβάστε επίσης:   ΟΠΕΚΕΠΕ- Συντάξεις ΟΓΑ: Χάνουν το 60% της σύνταξης όσοι παίρνουν επιδοτήσεις

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το υπουργείο Εργασίας ενέκρινε κονδύλι 173,5 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί στην 1η δόση του οικογενειακού επιδόματος καθώς και τις εκκρεμότητες που υπήρχαν από το 2016.

:Μάλιστα ο είχε δώσει τη δυνατότητα σε όσους δικαιούχους δεν είχαν υποβάλει πέρυσι το έντυπο-αίτηση να το πράξουν ως τις 15 Ιανουαρίου 2017 προκειμένου να λάβουν το οικογενειακό επίδομα που αντιστοιχεί στο ετήσιο εισόδημά τους καθώς και στον αριθμό των τέκνων που προστατεύουν.

Οσοι δεν το έπραξαν δυστυχώς δεν θα λάβουν ούτε 1 ευρώ για το 2016, και μάλιστα θα κληθούν να επιστρέψουν και την προκαταβολή της που είχαν λάβει πέρυσι.

Γ προς το παρόν, καθώς θα δώσουν τα χρήματα σε όσους τα έλαβαν και πέρυσι. Από ‘κεί και πέρα όμως οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν αμέσως μετά τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης και το έντυπο Α21 ώστε να λάβουν και τις υπόλοιπες δόσεις (2η, 3η και 4η).

και δεν την δικαιούνται λόγω αύξησης εισοδημάτων ή γιατί πλέον τα παιδιά τους δεν ανήκουν στην κατηγορία των προστατευόμενων θα πρέπει να τα επιστρέψουν ή θα συμψηφιστούν με άλλες επιστροφές.

αναμένεται να καταβληθεί από τη Δευτέρα 3 Απριλίου ως την Παρασκευή 7 Απριλίου σε περίπου 715.000 δικαιούχους.

Πατήστε εδώ για να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του ΟΓΑ

Κράτα το

Κράτα το

  

loading...