ΟΠΕΚΕΠΕ- Συντάξεις ΟΓΑ: Χάνουν το 60% της σύνταξης όσοι παίρνουν επιδοτήσεις

Loading...


: Βόμβα στον αγροτικό κόσμο ρίχνει η είδηση ότι και να κρατήσουν τα δικαιώματα ενίσχυσης από τις χάνουν το 60% της σύνταξης τους και μάλιστα χωρίς μεταβατική περίοδο.

Αναλυτικότερα, όσοι σκοπεύουν κινδυνεύουν να έχουν 60% μείωση στη σύνταξη αν κρατήσουν τα δικαιώματα ενίσχυσης, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», ενώ για να πάρουν ολόκληρη θα πρέπει να μεταβιβάσουν τα δικαιώματα μένοντας χωρίς επιδότηση!

Οι επιλογές τους αυτές, θα πρέπει να ληφθούν μέχρι τις 15 Μαΐου που λήγει η , οπότε θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα διαλέξουν να μείνουν στο χωράφι ή αν θα πάρουν την σύνταξη.

Διαβάστε επίσης:   ΟΣΔΕ 2017-ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκίνησε σήμερα η υποβολή δηλώσεων

προβλέπει για τους συνταξιούχους ότι όσοι αποκτούν ή αναλαμβάνουν εργασία ή επαγγελματική δραστηριότητα από 13/5/2016 και μετά έχουν… πέναλτι ως εργαζόμενοι συνταξιούχοι και τους κόβεται το 60% της σύνταξης συνεχίζοντας ταυτόχρονα και την αγροτική δραστηριότητα.

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης άφησε «παράθυρο» όχι μόνο για περικοπές άμεσα στις συντάξεις των αγροτών που θα υποβάλλουν τον Ιούνιο τα χαρτιά τους , αλλά επιπλέον έδειξε ότι την ίδια ποινή θα έχουν και όσοι αγρότες συνταξιοδοτήθηκαν μέχρι 31/12/2016 εφόσον άλλαξαν δραστηριότητα και αντί για χωράφια, άνοιξαν σούπερ μάρκετ. Οι μόνοι που γλιτώνουν το πέναλτι και αυτό υπό όρους είναι όσοι συνταξιοδοτήθηκαν έως το τέλος του 2016 από και εξακολουθούν να έχουν αγροτική δραστηριότητα.

Επίσης η βόμβα των μειώσεων απειλεί, σύμφωνα πάντα με τον «Ελεύθερο Τύπο», όσους συνταξιοδοτούνται από 1/1/2017 και ενεργοποιούν εντός του έτους .

Πατήστε εδώ για να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του ΟΓΑ

Πατήστε εδώ για να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ

Κράτα το

  

loading...