Προνοιακά επιδόματα 2017: Φορολογούν και τους πάμφτωχους- Τελευταίες ειδήσεις τώρα

Loading...


Τον κώδωνα κινδύνου στην ανάλγητη συμπεριφορά της απέναντι στις ευάλωτες ομάδες κρούει ο Τομέας Πρόνοιας και Αναπηρίας του Ποταμιού, με αφορμή χθεσινά δημοσιεύματα, όπου η κυβέρνηση , επιβάλλει στα .

Όπως αναφέρει το onmed.gr τα δεν μπορούν να θεωρούνται εισοδήματα καθώς από την ίδια τους την φύση αφορούν οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση αυξημένων οικονομικών αναγκών και ιδιαιτεροτήτων που αντιμετωπίζουν όσοι τα δικαιούνται, αναφέρει το Ποτάμι, προσθέτοντας για άλλη μια φορά «πως όλα τα που αφορούν όλες τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες πρέπει να εξαιρούνται από κάθε μορφή φορολόγησης και να διευρυνθεί και για όλα τα άτομα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%».

Επιστολή στον

Εν τω μεταξύ, νέα ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας για την εξαίρεση των αναπηρικών επιδομάτων από τη φορολόγηση, έστειλε χθες Τρίτη η ΕΣΑμεΑ στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Η επιστολή αφορά την ΠΟΛ 1034/2017, η οποία ορίζει την καταγραφή των αναπηρικών επιδομάτων στη φορολογική δήλωση σε κωδικούς που εάν δηλωθούν, τότε θα συνυπολογιστούν στο συνολικό φορολογητέο εισόδημα, με αποτέλεσμα πολλά άτομα με ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω, να επιβαρυνθούν με την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και να μην μπορέσουν να κάνουν χρήση της έκπτωσης από τον ΕΝΦΙΑ, από φοροαπαλλαγές ή άλλες παροχές που δικαιούνται.

Διαβάστε επίσης:   Προνοιακά επιδόματα: Πληρωμή Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2017- Όλες οι ημερομηνίες/ δήμο

Επανειλημμένα, εδώ και μήνες, και σε όλους τους τόνους, η ΕΣΑμεΑ έχει ζητήσει από την Πολιτεία, από το υπουργείο Οικονομικών και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να αναγνωρίσουν ότι τα αναπηρικά επιδόματα δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση εισόδημα προς φορολόγηση, παρά μόνο δίνονται στα άτομα με αναπηρία και χρόνια πάθηση ως βοήθημα για την αντιμετώπιση της αναπηρίας ή της χρόνιας πάθησής τους.

Σύμφωνα με την ΕΣΑμεΑ, αποτελεί πάνδημο αίτημα του αναπηρικού κινήματος να μην συνυπολογίζονται τα πάσης φύσεως επιδόματα αναπηρίας (προνοιακά επιδόματα, εξωιδρυματικό επίδομα, επίδομα κίνησης, διατροφικό επίδομα νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων συμπαγών οργάνων κ.λπ.) σε οποιαδήποτε εισοδηματικά κριτήρια είτε φορολογικά μέτρα, όπως φοροαπαλλαγές κλπ., είτε στις συντάξεις, είτε για παράδειγμα στις μετεγγραφές και γενικά σε όποια μέτρα θεσπίζει η Πολιτεία σε οποιονδήποτε τομέα.
Η συνομοσπονδία ζητά μία διάταξη που θα ορίζει την οριζόντια εξαίρεση σε οποιοδήποτε υπολογισμό εισοδηματικών κριτηρίων, παράλληλα με οδηγία προς τις Εφορίες της χώρας για την σωστή εφαρμογή των ανωτέρω και την αποφυγή αυθαίρετων ερμηνειών.
Για το θέμα της προστασίας των αναπηρικών επιδομάτων η ΕΣΑμεΑ έχει στείλει πλήθος επιστολών στα αρμόδια υπουργεία, τις υπηρεσίες, στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία και πολιτειακούς παράγοντες, ενώ ήταν και ένα από τα κορυφαία αιτήματα της πανελλαδικής διαμαρτυρίας του αναπηρικού κινήματος στις 2 Δεκεμβρίου 2016.

ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ: ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΕΔΩ

  

loading...