700 εκατομμύρια χρήστες στο WhatsApp του Facebook

Loading...


Το WhatsApp, ένα από τα δημοφιλέστερα app ανταλλαγής μηνυμάτων, παγκοσμίως, εξακολουθεί να ανεβάζει τη δημοτικότητα του.

Η εταιρεία, που έχει την app, την οποία χρησιμοποιούν χρήστες σε όλο τον κόσμο προκειμένου να στείλουν μηνύματα δωρεάν, αναφέρει ότι 700 εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν το app κάθε μήνα, σε σχέση με τα 600 εκατομμύρια, που ήταν τον Αύγουστο. Οι χρήστες στέλνουν 30 δισεκατομμύρια μηνύματα την ημέρα, αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Jan Koum, σε ανάρτηση του στο Facebook.

Αυτό το καθιστά ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά δίκτυα του κόσμου, μεγαλύτερο και από το Twitter, με τα 284 εκατομμύρια ή ακόμη και το παρόμοιο site Instagram, το οποίο είχε 300 εκατομμύρια χρήστες τον περασμένο μήνα. Το Facebook ίδια, ωστόσο, είναι ακόμα το μεγαλύτερο, με 1.3 δισεκατομμύριο χρήστες κάθε μήνα.

«Είμαστε ευγνώμονες, για το ότι τόσοι πολλοί από εσάς χρησιμοποιείτε την υπηρεσία μας, ώστε να μείνετε σε επαφή με τους φίλους και την οικογένεια σας, τους επιχειρησιακούς συναδέλφους και τους συμμαθητές σας», αναφέρει ο Koum.

Τα τελευταία στοιχεία, θα μπορούσαν να βοηθήσουν το Facebook, να ηρεμήσει τους φόβους των επενδυτών για τη στρατηγική που ακολουθεί η εταιρεία, παρά την τιμή αγοράς, των 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της Silicon Valley.

Εκπρόσωπος του WhatsApp, αρνήθηκε να πει πόσοι χρήστες πληρώνουν τις υπηρεσίες με συνδρομή, ή αν η ανάπτυξη της υπηρεσίας έχει φτάσει τις προσδοκίες της συνεργασίας με το Facebook.

Από τη μεριά του WhatsApp, ο Koum, ορκίστηκε να συνεχίσει να βελτιώνει το app. Προς τα τέλη του περασμένου έτους, η εφαρμογή, πρόσθεσε και σύστημα κρυπτογράφησης για τα μηνύματα που αποστέλλονται μεταξύ των εκατομμύρια χρηστών για το λειτουργικό του στο Android. Με το χαρακτηριστικό αυτό, η υπηρεσία τώρα αναμιγνύει τα δεδομένα, ώστε να είναι δύσκολό να γίνουν υποκλοπές από hackers.

  

loading...