Δέντρο…φορτίζει το κινητό σας!

Loading...


Αν πιστεύετε ότι τα δέντρα έχουν συγκεκριμένες χρησιμότητες όπως το να προσφέρουν σκιά, ξυλεία και να βοηθούν στη διατήρηση των επιπέδων οξυγόνου στον κόσμο, κάνετε λάθος.

Χρησιμεύουν και κάπου αλλού…στο να φορτίζουν κινητά!

Μια ισραηλινή εταιρεία που ειδικεύεται στον τομέα της ηλιακής ενέργειας, η Sologic, εμπνεύστηκε από το δάσος για να δημιουργήσει το «eTree». Με τεσσεράμισι μέτρα ύψος και με ηλιακούς συλλέκτες που ενεργούν ως ένας τεχνητός «θόλος», το eTree μπορεί να παράγει κατά μέσο όρο επτά κιλοβάτ καθημερινά, σύμφωνα με την Sologic.

Εξοπλισμένο με θύρες USB για κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές, το eTree παρέχει επίσης δωρεάν Wi-Fi και έχει ένα ενσωματωμένο ποτιστικό.

Ο Michael Lasry είναι ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Sologic. «Τα δέντρα…είναι ένα σύμβολο της ζωής», είπε στη Βιώσιμη Ενέργεια. «Με τη σκιά που δημιουργεί, δίνει την πρώτη εφαρμογή των κοινοτήτων: Να κάθεστε και να χαλαρώνετε στη σκιά».

Ο σχεδιασμός και η ιδέα της Sologic αντανακλά την αυξανόμενη υιοθέτηση της ηλιακής ενέργειας, από τεράστιες εγκαταστάσεις όπως η Ivanpah στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι μικρότερης κλίμακας, ιδέες, όπως το eTree.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ), η συνολική ικανότητα στις αρχές του 2014 υπερέβη τα 150 γιγαβάτ ηλιακής φωτοβολταϊκής ενέργειας.


 

  

loading...