Psiphon 113: Δωρεάν Ίντερνετ στο κινητό σου- Δείτε το κόλπο

Loading...


Για να αντιληφθούμε πώς λειτουργεί το μέσω , πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τη λειτουργία μιας «κανονικής» πρόσβασης δεδομένων.

Πληκτρολογώντας τη διεύθυνση μίας σελίδας σε κάποιον , στέλνουμε αυτόματα ένα αίτημα πρόσβασης στον server του παρόχου (ISP) μας.

Όπως αναφέρει το pcsteps.gr ο server αυτός εξετάζει αν τηρούμε τα κριτήρια για την πρόσβαση, αν έχουμε αγοράσει δεδομένα ή συμβόλαιο, και μας δίνει πρόσβαση στη σελίδα που ζητήσαμε.

Τι γίνεται όμως αν ο server θεωρήσει ότι ανήκουμε στο δικό του δίκτυο; Δηλαδή ότι συνδεόμαστε μέσα από την εταιρεία;

Πώς λειτουργεί το μέσω VPN
Όπως είναι φυσικό, όλα τα υποκαταστήματα και τα γραφεία των παρόχων διαθέτουν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο, αφού αποτελούν μέρος του εσωτερικού δικτύου του ISP.

Αν καταφέρουμε να «πείσουμε» τον server ότι ανήκουμε κι εμείς σε αυτό το δίκτυο, ουσιαστικά αποκτάμε απεριόριστη δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ.

Το VPN μαζί με κάποιες άλλες τεχνικές έχει τη δυνατότητα να παρακάμπτει το firewall του ISP server και να αποκτά κάποια εσωτερική IP του δικτύου του.

Αφού επιτύχει την παράκαμψη του firewall, στέλνει αίτημα για πρόσβαση στο διαδίκτυο, το οποίο φυσικά γίνεται αποδεκτό.


Η εφαρμογή που θα χρησιμοποιήσουμε στον οδηγό για δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ είναι το Psiphon 113.

Λόγω προσωπικής χρήσης, είμαστε σίγουροι για την αξιοπιστία της συγκεκριμένης εφαρμογής και την προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Ποια είναι η Psiphon;
Η είναι μια εταιρεία λογισμικού που ειδικεύεται στη δημιουργία VPN εφαρμογών για την πάταξη της λογοκρισίας σε χώρες με αυταρχικά καθεστώτα.

Η Android εφαρμογή της στο Google Play έχει ξεπεράσει τις 5 εκατομμύρια λήψεις και οι κριτικές της ανέρχονται στα 4.1/5 αστέρια.

Επειδή η τρέχουσα έκδοση Pro δεν δίνει τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο, θα κατεβάσουμε την παλαιότερη έκδοση 113.

Κατέβασμα Psiphon 113
Το Psiphon 113 δεν είναι πλέον διαθέσιμο στο Google Play, λόγω αντικατάστασής του με νεότερη έκδοση.

Αν επιθυμείτε τη λήψη του αρχείου, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποια τρίτη σελίδα ή να κατεβάσετε ένα ελεγμένο αρχείο απευθείας από το PCsteps.

Σας προτείνουμε να επιλέξετε το δικό μας αρχείο, ώστε να το κατεβάσετε απευθείας στο κινητό ή το tablet σας με ασφάλεια.

Είναι ασφαλές αυτό το αρχείο?

Όπως πιθανώς γνωρίζετε, η εγκατάσταση αρχείων apk εγκυμονεί κάποιους κινδύνους να είναι «πειραγμένα».

Για να πιστοποιήσουμε την ασφάλεια του apk της , στείλαμε το παραπάνω αρχείο απευθείας στην εταιρεία, και μας επιβεβαίωσαν πως πρόκειται για το αυθεντικό, υπογεγραμμένο apk της έκδοσης 113.

Αυτό σημαίνει πως δεν έχει πειραχτεί με κανένα τρόπο και είναι 100% ασφαλές.

Αν θέλετε να κάνετε και δικό σας έλεγχο, αυτός είναι ο σύνδεσμος που αναφέρει η Psiphon στο τέλος του email, που περιγράφει αναλυτικά τη διαδικασία επαλήθευσης.

Όσο για το αποτέλεσμα του Virustotal, είναι ένα απλό false positive, που σημαίνει πως το αρχείο είναι ασφαλές και από λάθος αναφέρεται από δύο μηχανές antivirus σαν μολυσμένο. Αυτό συμβαίνει συχνά σε εφαρμογές VPN.

Εγκατάσταση και ρύθμιση του Psiphon 113
Μόλις εκτελέσουμε το αρχείο apk, θα εμφανιστεί στην οθόνη μας το παρακάτω μήνυμα, το οποίο θα ζητάει την ενεργοποίηση των άγνωστων πηγών.

Παρότι πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί με εφαρμογές εκτός του Google Play, στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορούμε να ενεργοποιήσουμε άφοβα τις άγνωστες πηγές…

..και να κάνουμε κανονικά την εγκατάσταση.

Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, το Psiphon 113 θα προστεθεί κανονικά στη λίστα των εφαρμογών μας.

Την πρώτη φορά που θα το τρέξουμε, θα πρέπει να συμπληρώσουμε κάποιες παραμέτρους, και πιο συγκεκριμένα το proxy type και τον proxy server.

Ανάλογα τον πάροχο της κάρτας μας, συμπληρώνουμε τις αντίστοιχες ρυθμίσεις που βλέπουμε στον παρακάτω πίνακα για τον Proxy Server και επιλέγουμε ΟΚ στο κάτω μέρος της σελίδας των ρυθμίσεων.

Έχουμε δοκιμάσει το What’s up και τη Vodafone. Μάλιστα, η Vodafone λειτουργεί και αν ζούμε στο εξωτερικό με καρτοκινητή, βάζοντας το αντίστοιχο myusage.vodafone.fr, myusage.vodafone.de κλπ. Σε καμία περίπτωση όμως δεν λειτουργεί για roaming.

Δεν έχουμε δοκιμάσει για τη Wind, αλλά αρκετοί αναγνώστες έχουν αναφέρει πως λειτουργεί σαν proxy ο gint.b-online.gr. Έχουμε επίσης αναφορές πως οι ρυθμίσεις για το Whatsup λειτουργούν και σε Frog, που επίσης ανήκει στην Cosmote.

Αφού επιλέξουμε ΟΚ, θα εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο με τα δύο mode της εφαρμογής: tunnel whole device και browser only.

Το πρώτο mode θα δώσει πρόσβαση στο ίντερνετ σε όλες τις εφαρμογές του κινητού, ενώ το δεύτερο μόνο στον browser. Διαλέγουμε λοιπόν όποιο επιθυμούμε.

Μετά την επιλογή του mode, θα μεταφερθούμε στο κύριο παράθυρο της εφαρμογής. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ανοίξουμε τα δεδομένα της συσκευής και να περιμένουμε.

Μόλις ολοκληρωθεί η σύνδεση, το P θα μετατραπεί σε μπλε και θα ανοίξει το παράθυρο της εικόνας, το οποίο και κλείνουμε. Προσοχή, δεν πατάμε το Stop, γιατί αυτό θα κλείσει τη σύνδεση του VPN.

Από τώρα έχουμε απεριόριστο δωρεάν ίντερνετ στο κινητό μας.

Διαβάστε επίσης:   Facebook: "Σκεφτείτε καλά πριν κοινοποιήσετε"

Για να κλείσουμε την εφαρμογή, πάμε στις ειδοποιήσεις, πατάμε πάνω στη δεύτερη επιλογή…

και επιλέγουμε αποσύνδεση.

Μετά την πρώτη χρήση της εφαρμογής οι ρυθμίσεις θα συμπληρώνονται αυτόματα, ενώ η σύνδεση θα πραγματοποιείται γρηγορότερα.

Τι πρέπει να προσέξω;
Αυτά είναι ορισμένα ζητήματα που πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας πριν χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή για το δωρεάν internet:

Για Android παλαιότερα της έκδοσης 4.0 απαιτείται root για το whole device mode.
Λειτουργεί μόνο σε καρτοκινητή ή καρτοσυμβόλαιο, και όχι σε σύνδεση συμβολαίου.
Σε περίπτωση που έχουμε MB, τα καταναλώνει και στη συνέχεια προσφέρει δωρεάν ίντερνετ.
Για να αποφύγουμε χρεώσεις τύπου « day pass» και τέτοια σχετικά, καλό είναι να μην έχουμε υπόλοιπο στην κάρτα. Μπορούμε επίσης να απενεργοποιήσουμε το Internet Day Pass στέλνοντας ΜΙ στο 1333.
Καταναλώνει αρκετή μπαταρία. Κινητά με μπαταρία άνω των 3000mAh δεν θα έχουν θέμα.
Έχουμε αναφορές πως δεν λειτουργεί σε Android 7.0, ακόμα και στο ίδιο κινητό που λειτουργούσε σε Android 6.0. Δεν έχουμε μπορέσει να το επιβεβαιώσουμε, αλλά καλό είναι να το έχετε υπ’ όψιν.

Κράτα το

  

loading...