Κοινωφελής εργασία- OAED: Άμεσα η προκήρυξη για τους δήμους

Αλέξανδρος Ελευθεριάδης
Loading...


 Όλες οι τελευταίες πληροφορίες για την έναρξη του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για 3.494 ωφελούμενους που ετοιμάζεται να προκηρύξει ο (www.oaed.gr) όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Οικονομίας με απόφαση την οποία έλαβε.

Αναλυτικότερα, την τελική έγκριση για την πρόσληψη 3.494 ανέργων σε νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, μέσω του , έδωσε, με απόφασή του, το υπουργείο Οικονομίας.

Πρόκειται για πρόγραμμα οκτάμηνης διάρκειας, το οποίο στοχεύει από τη μια πλευρά στο να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και από την άλλη στο να καλυφθούν ανάγκες σε προσωπικό 17 δήμων της χώρας που παρουσιάζουν ταυτόχρονα και υψηλά ποσοστά μακροχρόνιας ανεργίας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Δήμους: Περάματος, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Αργους – Μυκηνών, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς, Αρτας, Παύλου Μελά, Σαλαμίνας, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Φυλής, Παιονίας, Ασπροπύργου, Κορδελιού – Εύοσμου, Σιντικής, Αγρινίου, Κορίνθου και Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Διαβάστε επίσης:   ΟΑΕΔ: Τουλάχιστον ένα χρόνο χωρίς δουλειά το 70% των ανέργων

Οι ωφελούμενοι απαιτείται να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του και πρέπει να ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

– Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του , μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι.

– Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του , μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

– Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι.

– Ανεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα άνεργων πτυχιούχων.

– Εγγεγραμμένοι άνεργοι άνω των 29 ετών.

– Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του . Υπενθυμίζουμε ότι ποσοστό 15% των θέσεων θα καλυφθεί από ΑμεΑ, βάσει της νέας νομοθεσίας.

  

loading...