«Επενδύοντας στις σιδηροδρομικές μεταφορές»

Loading...


Forum για την ανάπτυξη του Σιδηροδρόμου στην Ελλάδα
Σε μία ιδιαίτερα αποφασιστική καμπή για τη συνολικότερη ενίσχυση του Σιδηροδρόμου, διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Ομίλου ΟΣΕ στις 28 & 29 Ιουνίου στην Αθήνα (ξενοδοχείο Athens Divani Caravel) διήμερο forum με τίτλο: «Επενδύοντας στις σιδηροδρομικές μεταφορές».

Στόχος του συνεδρίου, είναι, σε μία ιδιαίτερα αποφασιστική καμπή για τη συνολικότερη ενίσχυση του σιδηροδρόμου και τη σταδιακή μετατροπή του σε βασικό πυλώνα της εθνικής στρατηγικής συνδυασμένων μεταφορών, να συνεισφέρει στην κατάθεση χρήσιμων σκέψεων και προτάσεων σχετικά: Με τα ήδη προγραμματιζόμενα, αλλά και συνολικότερα με τα νέα έργα υποδομής που αναμένεται να βελτιώσουν τις υποδομές αλλά και τη λειτουργία του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου. Με τη συμβολή του στην ανάπτυξη ανταγωνιστικών εμπορευματικών μεταφορών και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των βιομηχανικών περιοχών. Με την εξέλιξη των επενδύσεων στον τομέα των εμπορευματικών κέντρων και συνολικότερα στον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών.

Με την εξασφάλιση των πλέων ασφαλών συνθηκών σιδηροδρομικής μεταφοράς. Με τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά και άλλα χρηματοδοτικά μέσα για έργα και επενδύσεις, με την καλύτερη αξιοποίηση της ενεργειακής διάστασης του σιδηροδρόμου, αλλά και με τις αλλαγές που επιφέρει στη σιδηροδρομική αγορά το 4ο Σιδηροδρομικό Πακέτο για την περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς και τη μεταφορά χρήσιμης ευρωπαϊκής τεχνογνωσίας για την ενίσχυση της.

Τετάρτη, 28 Ιουνίου, (ώρες 10 .00-17.45)
Πέμπτη, 29 Ιουνίου, (ώρες 10.00-13.45)
Ξενοδοχείο Athens Divani Cravel

Οι ομιλητές
Ανάμεσα στους διακεκριμένους ομιλητές, ο κ. Θάνος Βούρδας, Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, ο κ. Κώστας Πετράκης, Δ/νων σύμβουλος του ΟΣΕ, ο κ. Γιώργος Αποστολόπουλος, Πρόεδρος ΔΣ ΟΣΕ, ο κ. Γιώργος Λογοθέτης, προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού της Εφαρμογής Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Οικονομίας, εκπρόσωπος Ταμείου Συνδέοντας την Ευρώπη – CEF ,ο κ. Γρηγόρης Σαμπατακάκης, Γενικός Διευθυντής Δικτύου ΟΣΕ , ο κ. Αθανάσιος Σχίζας, Διευθύνων Σύμβουλος ΓΑΙΑΟΣΕ, ο κ. Δημήτριος Μακρής, Δ/νων Σύμβουλος Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης – ΟΛΘ Α.Ε., ο κ. Νίκος Κοντοές, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος Οργανισμού Λιμένος Πατρών- Ο.Λ.Π.Α, η κ. Ιωάννα Tσιαπαρίκου, Πρόεδρος Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων – ΡΑΣ, ο κ. Ζακ Κισέογλου, Διευθύνων Σύμβουλος Goldair Gargo, ο κ. Γιάννης Αντωνιάδης, Πρόεδρος ΕΕΣΣΤΥ- Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Α.Ε., ο κ. Χρήστος Πυργίδης, καθηγητής ΑΠΘ, ο κ. Χρήστος Διονέλης, Αντιπρόεδρος ΕΡΓΟΣΕ, ο κ. Tάκης Θεοφανόπουλος, Εντεταλμένος Σύμβουλος Εurocert, ο κ. Γιώργος Αναγνωστόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, ΕΕΣΣΤΥ- Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Α.Ε., ο κ. Φίλιππος Τσαλίδης, Δ/νων Σύμβουλος ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η κ. Τiana Tournier, Διευθύντρια Στρατηγικής, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων (Εuropean Union Agency for Railways), εκπρόσωπος της ΕΤΒA-BIΠΕ (Όμιλος Τράπεζας Πειραιώς), ο κ. Carlo Borghini, Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Shift2Rail , ο κ. Πάρις Μπίλλιας, Πρόεδρος ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας -ΤΕΕ/ΤΚΜ, ο κ. Aνδρέας Γερακάκης, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Ανωνύμων Τεχνικών Εταιρειών Ελλάδος – ΣΑΤΕ, ο κ. Δημήτρης Κατσώχης, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, ο κ. Νικόλαος Ροδόπουλος, Πρόεδρος ΔΣ Ελληνικής Εταιρείας Logistics -ΕΕL, ο κ. Τάσος Λαμπρόπουλος, Στέλεχος της Διεύθυνσης Κυκλοφορίας ΟΣΕ, ο κ. Κώστας Λυμπέρης, τ. καθηγητής ΕΜΠ, εκπρόσωπος του Τμήματος Ασφάλειας Σιδηροδρόμων, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Χρήστος Σερετίδης, Χημ.Μηχ. – M.Sc. – iMBA., Πανελλήνιος Σύλλογος Συμβούλων Ασφαλούς Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων – ΠΣΣΑΜΕΕ κα.

Διαβάστε επίσης:   Τσακαλώτος και Παπαδημητρίου ψάχνουν επενδύσεις στο εξωτερικό

Χαιρετισμούς στο συνέδριο έχουν κληθεί να απευθύνουν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο κ. Αλέξης Χαρίτσης, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο κ. Κώστας Καραμανλής, βουλευτής, Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της «Νέας Δημοκρατίας», ενώ ο κ. Γεώργιος Τζιάλλας, Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, θα εξηγήσει πώς συνδέεται η τουριστική κίνηση και εξυπηρέτηση στη χώρα μας με την ανάπτυξη του σιδηροδρόμου. Τέλος, η κ. Άννα Δάντη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας ΕΕ στην Ελλάδα, θα αναφερθεί στην υποστήριξη που υπάρχει από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου.
Xoρηγοί – Χορηγοί Επικοινωνίας
Βασικός χορηγός της εκδήλωσης είναι ο Όμιλος ΟΣΕ. Η εκδήλωση, πραγματοποιείται με την ευγενική επίσης υποστήριξη της ΓΑΙΑΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ, της ΕΣΣΤΤΥ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της «Rail Cargo Logistics Goldair» και της «Siemens».

Χορηγοί επικοινωνίας είναι το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εφημερίδα ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ, ο ραδιοσταθμός Α 9,89, τα portals www Euro2day.gr, www Insider.gr ,www tilegrafima.gr, www maritimes.gr, το περιοδικό “Logistics leader” κα

Το πρόγραμμα του συνεδρίου συντονίζει η κα Άντα Σεϊμανίδη, Δημοσιογράφος, Επενδυτική πρωτοβουλία – φόρουμ: Α-Energy Ιnvestments Initiative

 

 

  

loading...