Συνέδριο Πρωτοβουλίας Α-Energy Investments: «Εξοικονόμηση ενέργειας- Επενδύοντας στο ευρωπαϊκό όραμα»

Loading...


Πώς μπορεί να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, το ευρωπαϊκό αλλά και ελληνικό «αίτημα» της εποχής, που είναι οι επενδύσεις στην εξοικονόμηση ενέργειας (δημόσιος φωτισμός και κτίρια), τις ενεργειακές υπηρεσίες και τις ΑΠΕ; Στα επίκαιρα αυτά ερωτήματα επιχειρεί να απαντήσει το φόρουμ με θέμα: «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ –ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΟΡΑΜΑ», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 14 Νοεμβρίου στην Αθήνα (ξενοδοχείο Divani Caravel) με τη συνεργασία της ΕΕ (Αντιπροσωπεία ΕΕ στην Ελλάδα – Γεν. Διεύθυνση Ενέργειας), τη συμμετοχή των Υπουργείων Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της ΚΕΔΕ, της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας – ΡΑΕ του ΚΑΠΕ, του TEE, Περιφερειών, τραπεζών και του ιδιωτικού τομέα.

Διοργανωτής του φόρουμ είναι η Πρωτοβουλία A-ENERGY ΙΝVESTMENTS της Άντας Σειμανίδη.
Κατά τη διάρκεια του φόρουμ, θα γίνουν πρωτότυπες παρουσιάσεις και τοποθετήσεις από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων /ΕΤΕπ, τον Όμιλο ΔΕΗ, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης/ ΕΒRD, στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας, της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΙΤ, Περιφερειών, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, του ΕΤΕΑΝ και άλλους σημαντικούς φορείς.
Θα γίνουν επίσης παρουσιάσεις εκπροσώπων της αγοράς, ενώ θα δοθεί και η ευκαιρία μίας επίκαιρης συζήτησης ανάμεσα στους θεσμικούς φορείς και τις επιχειρήσεις για τους τρόπους ωρίμανσης έργων και επίσπευσης διαγωνιστικών διαδικασιών που ήδη τρέχουν σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας.

Οι θεματικές ενότητες είναι οι εξής:
• Οδοφωτισμός- Δημόσια Κτίρια-ΑΠΕ –Net Metering
Στόχος της εκδήλωσης, είναι, η εξειδίκευση σε αυτό το ώριμο timing των ευκαιριών, αλλά και των προκλήσεων που σχετίζονται με την ανάπτυξη έργων- επενδύσεων- υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους παρακάτω τομείς: οδοφωτισμού, προδιαγραφών και προτύπων, χρηματοδότησης της ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων (και ειδικότερα δημόσιων κτιρίων) σε ευρεία κλίμακα, ανάπτυξης Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα-ΣΔΙΤ στον τομέα της εξοικονόμησης συνολικότερα, του νέου προγράμματος « Εξοικονομώ κατ΄ οίκον» κα. Το συνέδριο θα αναδείξει επίσης τα επίκαιρα θέματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας- ΑΠΕ με έμφαση στο net-metering και την προοπτική των ενεργειακών συνεταιρισμών στη χώρα μας. Η ενεργή εμπλοκή των Δήμων/ τοπικής κοινωνίας και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης ως μία ακόμα σημαντική παράμετρος για να πετύχει η στροφή στην εξοικονόμηση είναι ένα θέμα στο οποίο επίσης δίνεται σημαντική έμφαση.

• Εξοικονόμηση: πηγή ενέργειας και μέσο ανάκαμψης
Διακεκριμένοι ομιλητές θα απευθύνουν τις σκέψεις τους σχετικά με την εξοικονόμηση ως πηγή ενέργειας και μέσο οικονομικής ανάκαμψης στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Ανάμεσά τους ο κ. Πάνος Καρβούνης, Επικεφαλής Αντιπροσωπείας ΕΕ στην Ελλάδα, ο κ. Μιχάλης Βερροιόπουλος, Γεν. Γραμματέας Ενέργειας – Ορυκτών Πόρων, o κ. Γεράσιμος Θωμάς, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Γενική Διεύθυνση Ενέργειας ΕΕ – DG ENERGY (σύνδεση με Skype), ο κ. Κώστας Σκρέκας, Τομεάρχης Ενέργειας ΝΔ, βουλευτής Τρικάλων, ο κ. Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου , ο κ. Γιώργος Στασινός, Πρόεδρος ΤΕΕ, ο αντιπρόεδρος της ΡΑΕ , κ. Σωτήρης Μανωλκίδης, ο κ. Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης, Πρόεδρος Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠ&Δ), κορυφαία στελέχη του ομίλου ΔΕΗ και άλλων οργανισμών, δήμαρχοι που υλοποιούν στην παρούσα φάση προγράμμα εξοικονόμησης, εκπρόσωποι της αγοράς και πολλοί άλλοι. Xαιρετισμό προς την εκδήλωση έχουν κληθεί να απευθύνουν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης και εκπρόσωπος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Για πληροφορίες, Υπεύθυνη γραμματείας είναι η κ. Ναταλία Παπαδοπούλου,
Υπεύθυνη Εποικοινωνίας Α- ΕNERGY Τ: 210 6912183 & 210 6912505, e-mail: οffice.aenergy@gmail.com και info@a-energy.gr ,

  

loading...