Survivor 2017-SKAI: Αλήθειες και ψέματα πίσω από την επιτυχία του!

Loading...


Το  αποδείχθηκε ένας πραγματικός οδοστρωτήρας στο θέμα των . Ποιος όμως είναι ο πραγματικός λόγος;

Του Αλέξανδρου Ελευθεριάδη

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η παρουσία διάσημων ανέβασε το ενδιαφέρον του κοινού. Με τεράστιο σεβασμό στην καριέρα όλων των συμμετεχόντων, ας είμαστε ειλικρινείς, δεν πρόκειται για πραγματικά διάσημους. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι με ταλέντο, κάποιοι άνθρωποι που έχουν πετύχει πολύ σπουδαία πράγματα στην επαγγελματική τους διαδρομή, αλλά και άτομα τα οποία ο μέσος τηλεθεατής είτε δεν γνωρίζει, είτε και να γνωρίζει δεν ενδιαφέρεται. Δεν μιλάμε δηλαδή για διάσημους επιπέδου Ρουβά, Βανδή, Ρέμου, που είναι μερικοί από τους κριτές σε reality ανάδειξης τραγουδιστών.

Κάποιοι άλλοι αναφέρονται στα καλογυμνασμένα κορμιά ορισμένων συμμετεχόντων. Αν ήταν έτσι, το Gym Show θα είχε αναδειχθεί ως το πιο επιτυχημένο reality στην τηλεοπτική ιστορία. Αντιθέτως, πρόκειται για το μοναδικό ίσως παιχνίδι που κόπηκε πριν την ανάδειξη νικητή. Άλλωστε, ακόμα κι αν ξεκίνησαν όμορφοι ορισμένοι συμμετέχοντες, να βλέπεις ανθρώπους νηστικούς και βρώμικους επί ενάμιση μήνα δεν αποτελεί και το πιο ερωτικό θέαμα.

Σίγουρα πάλι η επιτυχία δεν αποδίδεται στα παιχνίδια. Ας μην κρυβόμαστε. Κάποια όντως είναι επίπονα, ορισμένα όμως, όπως το χθεσινό, είναι τόσο εύκολα που πραγματικά ο μόνος κίνδυνος είναι να μην πεθάνεις από την νύστα.

Διαβάστε επίσης:   Survivor 2017-SKAI: Το σχέδιο εξόντωσης του Γιώργου Αγγελόπουλου

Το πραγματικό στοιχείο που κάνει το  να ξεχωρίζει είναι η ευκαιρία που δίνει ξανά στον Έλληνα να κοιτάξει από την κλειδαρότρυπα. Να μπει στη ζωή κάποιου άλλου. Να υποστηρίξει, να κράξει, να παθιαστεί. Τα reality τραγουδιού εδώ και χρόνια είχαν αλλάξει τακτική. Ούτε τους… μάντρωναν, λες και περιμέναμε χτύπημα από τον εχθρό και είχαμε ταμπουρωθεί στα καταφύγια, ούτε έκαναν πλάκα όπως στις παλιές, καλές, οντισιόν του  και άλλων παιχνιδιών.

Ο Έλληνας την είχε βαρεθεί την κλειδαρότρυπα στις εποχές της οικονομικής ανάπτυξης. Γι’ αυτό άλλωστε και είχαν αποσυρθεί από τα προγράμματα των τηλεοπτικών σταθμών ανάλογες εκπομπές. Τώρα όμως, που η καθημερινότητά του περιλαμβάνει την ανεργία, τις κάκιστες δουλειές, την φτώχεια, το άγχος και χίλια δύο…δωράκια της κρίσης, έχει ανάγκη όσο τίποτα άλλο να ξεφύγει. Και το Survivor είναι εκεί να σου προσφέρει τον χαβαλέ και το τρολάρισμα για τον , το φλερτ μεταξύ μισθοφόρου και Ειρήνης (με τους περισσότερους να αναρωτιούνται τι του βρήκε), τον εγωισμό του που είτε τον λατρεύουν, είτε τον μισούν, τις 4000 γυναίκες (παλιά) του Σπαλιάρα και, φυσικά, την νέμεσις του, το . Κι επειδή reality χωρίς Κύπριο δεν θα είχε νικητή στο τέλος, εννοείται και τον τρελό Κύπριο Μάριο.

Κι ο κόσμος ξεσκάει, γελάει, βρίζει, ξεχνιέται και χαρίζει τα τελευταία του ευρώ για τις ψηφοφορίες και, φυσικά, . Ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει;

  

loading...