ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ: Τρεις εβδομάδες μετά τον εμβολισμό του «ΓΑΥΔΟΣ», οι Τούρκοι κατάφεραν να μεταφέρουν το θέατρο του πολέμου στον Έβρο.

Τα γεγονότα είναι γνωστά, οι Τούρκοι συνειδητά δημιουργούσαν ένταση και κατάφεραν να μας πιάσουν στον ύπνο. Το ηθικό του Στρατού μας πλήγηκε ανεπανόρθωτα, η εικόνα εν ενεργεία στελεχών με χειροπέδες και κουκούλες, είναι ότι πιο προσβλητικό έχουμε δει στο στρατό μας μετά το 1974. Και οι υπεύθυνοι για αυτό είναι δύο.

Πρώτο το ΓΕΣ:
Χρειάστηκαν πολλές ώρες από το Επιτελείο…για να ακούσουμε την παραδοχή από το γραφείο τύπου του ΓΕΣ, ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί βρέθηκαν κατά λάθος στο τουρκικό έδαφος, χάνοντας τον προσανατολισμό τους! Αλήθεια, οι Έλληνες στρατιωτικοί χάνουν τόσο εύκολα τον προσανατολισμό τους όταν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ιδανικές ή αληθεύουν τα σενάρια που μιλούν για ενέδρα των Τούρκων;

Από εκεί και πέρα, η σιγουριά του κ. Α/ΓΕΣ στην ενημέρωση της πολιτικής ιεραρχίας (σύμφωνα με δημοσίευμα του militarie.gr), ότι όλα ελέγχονταν ή «όλα εξαιρετικά», όπως συνηθίζει να λέει, είναι ακατανόητη. Προφανώς την ημέρα του ανασχηματισμού να μην ήθελαν στο ΥΠΕΘΑ να χαλάσουν τη φιέστα και έτσι όλες οι ενέργειες έγιναν με καθυστέρηση.
Μόνο εξαιρετικά όμως δεν αποδείχθηκαν τα γεγονότα. Θα έπρεπε εκεί στο ΓΕΣ να είναι πιο προσεκτικοί και να φρόντιζαν να μην καταλήξουμε εδώ που είμαστε τώρα, διασφαλίζοντας από πλευράς ετοιμότητας ή εκπαίδευσης, ότι «αιχμαλωσία» Ελλήνων στρατιωτικών δεν μπορεί να συμβεί. Αυτό θα ήταν «εξαιρετικό» με την ορολογία του κ. Α/ΓΕΣ!
Στο τέλος, αυτό που έγινε, όπως αναφέρει η διαδικτυακή έκδοση η Handelsblatt χθες, ήταν μία φαινομενικά υπόθεση ρουτίνας στα ελληνικοτουρκικά σύνορα, να λαμβάνει διαστάσεις διπλωματικής καταστροφής.

Διαβάστε επίσης:   Εβρος: Αναβολή της δίκης των δύο Ελλήνων - Πόλεμος νεύρων

Ο Α/ΓΕΣ δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Το είχαμε επισημάνει πρώτοι στο tilegrafima.gr πριν από ένα χρόνο, όταν κανείς δεν τολμούσε να χαλάσει την εικόνα του κ. Αρχηγού, ο οποίος μέχρι προχθές είχε μία ιδιαίτερη ασυλία από όλα τα ΜΜΕ. Με την αναδιοργάνωση του ΓΕΣ, από στρατιωτικό οργανισμό σε φορέα «αμερικανιών» και «εξωστρεφειών δημοσίων σχέσεων», πέτυχε μόνο μία οργανωτική παρέμβαση που απέτυχε παταγωδώς και στερεί σημαντικά κονδύλια από απαραίτητες ανάγκες του στρατού. Και το χειρότερο…πέτυχε τα στελέχη του να «μην είναι υπερήφανα» όπως ο λέει μία από τις διαφημιστικές καμπάνιες του.

Δεύτερος ο κ. Καμμένος:
Αυτό που ευχόταν παλιότερα για τους πολιτικούς του αντιπάλους ο κ. Καμμένος (…στα 4!), το πέτυχαν οι Τούρκοι! Αλήθεια που βρίσκεται ο λαλίστατος κατά τα άλλα κ. ΥΕΘΑ αυτές τις μέρες;; Τον έχει δει ή ακούσει κανένας; Μήπως κατά την προσφιλή του συνήθεια, ο κ. Καμμένος προστατεύει την εικόνα για να μην «λερωθεί» από το σοβαρό αυτό περιστατικό; Γιατί δεν τον βλέπουμε τόσο συχνά στα δελτία ειδήσεων όπως έκανε για ψύλλου πήδημα συχνά, να ενημερώνει την κοινή γνώμη; Ως πότε θα καλύπτεται πίσω από τα δελτία της ΕΡΤ που υποστηρίζουν ότι όλα θα έχουν αίσιο καλώς;

Σε κάθε περίπτωση, ως πολιτικός προϊστάμενος του ΥΠΕΘΑ, έχει ευθύνες για τον τρόπο λειτουργίας του στρατεύματος, την ετοιμότητα των Μονάδων μας και όλες τις επιλογές του κ. Α/ΓΕΣ, τις οποίες ενέκρινε πριν τον διορίσει Αρχηγό.

Σήμερα θα επιχειρήσει να βάλει στο παιχνίδι τους συμμάχους στην Ε.Ε., ωστόσο αυτό δίνει την ευκαιρία στην Άγκυρα να αυξήσει την πίεση σε άλλο επίπεδο. Με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα ίσως μεγαλώσει το πρόβλημα, προσδίδοντας στον Ερντογάν τη σημασία του «διαπραγματευτικού χαρτιού» έναντι της «μισητής» Ευρώπης.
Ας προσευχηθούμε όλη αυτή η ιστορία να έχει αίσιο τέλος και τα παιδιά μας να γυρίσουν γρήγορα πίσω. Δεν μας έχει μείνει άλλωστε τίποτα άλλο από την προσευχή!