Η ανεργία των νέων, ο Τσίπρας κι ο Μακρόν

Loading...


:Mια ερώτηση εκτός «αέρα» είχε ο Μανουέλ Μακρόν προς τον Αλέξη Τσίπρα χθες στο Μέγαρο Μαξίμου. Μόλις έκλεισαν οι κάμερες, ο Γάλλος Πρόεδρος ρώτησε τον Έλληνα Πρωθυπουργό «ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις». Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην ανεργία και πιο συγκεκριμένα στην ανεργία των νέων.

Διαβάστε επίσης:   Τι φοβάται ο Τσίπρας;

«Όταν μπήκα σ’ αυτό το δωμάτιο ήταν στο 27% και το 55% αντίστοιχα». Φέρεται δε να είπε στον κ. Μακρόν: «Θέλω να δουλέψουμε μαζί σε αυτό και να το τονίσεις στην ομιλία σου». Αργότερα ο κ. Μακρόν «ενσωμάτωσε» στις δηλώσεις του αναφορά για την ανεργία και την ανεργία των νέων στην Ελλάδα.

Ο αποχαιρετιστήριος διάλογος στο αεροδρόμιο

Ο Αλέξης Τσίπρας αποχαιρέτησε προχθες το απόγευμα τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και τη σύζυγό του Μπριζίτ Τρονιέ, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Ο πρωθυπουργός τούς συνόδευσε μέχρι τη σκάλα του προεδρικού αεροσκάφους, ενώ ιδιαίτερα συζητήθηκε ο αποχαιρετιστήριος διάλογος που είχε μπροστά στις κάμερες με τη Μπριζίτ Τρονιέ. Μετά από χειραψία, ο Αλέξης Τσίπρας την προσκάλεσε σε (λάθος) αγγλικά, να ξαναέρθει στην Ελλάδα και να δει και τη Μπέτυ Μπαζιάνα. «It was a pleasure to see you. I hope to come back to Greece and to see Betty also», είπε συγκεκριμένα. «Goodbye, thank you», απάντησε χαμογελώντας η Μπριζίτ Τρονιέ. Στη συνέχεια, ο Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε αγκαλιάζοντας τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ του είπε και κάτι στο αυτί.

  

loading...