Κοινωνικό μέρισμα: Κηδεία με ξένα κόλλυβα διαφημίζει η κυβέρνηση

Αλέξανδρος Ελευθεριάδης
Loading...


Στιγμές βγαλμένες από διαφορετικές εποχές αλλά και πολιτεύματα-καθεστώτα ζούμε για άλλη μία φορά στη χώρα μας, αυτή το φορά με αφορμή το ζήτημα του το οποίο -σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- , αν δοθεί, θα αγγίξει το 1 δις ευρώ. Την ώρα λοιπόν που η ανακοίνωσε ότι και το 2016 έκλεισε με ύφεση 0,2% (αντί για τις αρχικές προβλέψεις που προέβλεπαν ότι το ΑΕΠ θα παραμείνει αμετάβλητο), και το 2015 με ύφεση 0,3% (αντί για 0,2%) οι έχοντες την εξουσία ενεργούν σαν να ζουν σε μία παράλληλη πραγματικότητα.

Είναι ενδεικτικό ότι μόνο το 2015 και το 2016 από τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ η χώρα μας είδε το της να σημειώνει απώλειες ύψους 4,45 δις ευρώ, την ώρα που όταν παρέλαβε την εξουσία η Ελλάδα σημείωνε ανάπτυξη 0,7%.

Και ένας άνθρωπος με μηδαμινές γνώσεις στα οικονομικά μπορεί να αντιληφθεί την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και την τρομακτική επιβάρυνση που έχει δεχθεί η μεσαία τάξη που προσπαθεί να επιβιώσει και να σηκώσει τα βάρη που αποφεύγουν άλλοι.

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να κοιτάξει να βοηθήσει τον παραγωγικό ιστό της χώρας, λειτουργεί τιμωρητικά ως προς αυτούς που πληρώνουν για να διαφημίζει εκείνη το δήθεν κοινωνικό της έργο. Άλλωστε, το πλεόνασμα δεν δημιουργήθηκε ούτε από τις επενδύσεις στη χώρα μας (τις ποιες; ), ούτε από εξαγωγές. Δημιουργήθηκε από την ισοπεδωτική φορολογία η οποία έπληξε κυρίως τους ελεύθερους επαγγελματίες, μία ομάδα ανθρώπων που, ούτε λίγο-ούτε πολύ, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν παραδεχθεί ότι δεν τους αφορά διότι δεν είναι ψηφοφόροι τους.

Διαβάστε επίσης:   Κοινωνικό Μέρισμα: 1 δις ευρώ υπόσχεται να μοιράσει η κυβέρνηση (ΒΙΝΤΕΟ)

Αντί λοιπόν τα οποία χρήματα (εικονικά) έχουν περισσέψει να πάνε στην αγορά, και συγκεκριμένα στη μείωση του χρέους του κράτους προς τους ιδιώτες (από τους οποίους η κυβέρνηση τα έχει πάρει) εκείνη κοιτάζει, μέσω του , να μοιράσει στο πελατολόγιο της λεφτά που επί της ουσίας έχει αρπάξει, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι στις προσεχείς εκλογές δε θα επιστρέψει σε μονοψήφια νούμερα.

Και μέσα σε αυτό το περιβάλλον, ο τίμιος φορολογούμενος πρέπει να συνεχίσει να πληρώνει φόρους για να θρέψει ένα κράτος-τέρας το οποίο επιβαρύνει και τιμωρεί τον τίμιο και τον άνθρωπο που προσπαθεί να μην εξαρτάται από κανέναν πέρα από τις δυνάμεις του. Συγχαρητήρια.

ΥΓ Εννοείται ότι οι πραγματικά αδύναμοι συμπολίτες μας χρειάζονται τη βοήθειά μας και δεν ευθύνονται σε τίποτα για τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται στη πλάτη τους. Απλώς, θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι αν πχ ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας βοηθηθεί, θα μπορέσει να προσλάβει έναν εργαζόμενο, ο οποίος θα ζει πλέον από τον μισθό του και όχι από επιδόματα. Άρα, τα χρήματα που θα λάβει εφάπαξ κάποιος άνθρωπος με οικονομικές δυσκολίες μπορεί παροδικά να τον βοηθήσουν και τελικά να του κοστίσουν την παραμονή του σε ένα καθεστώς εξάρτησης από τις ορέξεις του εκάστοτε… αφέντη, που μοιράζει χρήμα που δεν του ανήκει.

  

loading...