Το ζήτημα με την ονομασία των είναι και πάλι στην ελληνική-και διεθνή- επικαιρότητα, με αυτό που ονομάζουν λύση να προωθείται από ανθελληνικά συμφέροντα και μάλιστα με διαδικασίες-αστραπή.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για το όνομα . Μία «λύση» η οποία, αν προχωρήσει, θα αποτελεί την κορυφαία προδοσία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η Νέα Μακεδονία, ακόμα και ως όνομα, δημιουργεί την αίσθηση ότι αποτελεί διαδοχή της παλαιάς, ή, ακόμα χειρότερα, ότι οι πραγματικοί Μακεδόνες αποχώρησαν από ένα μέρος όπου κατοικούσαν και έφτιαξαν μια καινούργια πατρίδα εντός της πατρίδας τους. Με τον ίδιο τρόπο που κάποιος αναφέρει την Νέα Ιωνία, και την Νέα Σμύρνη πάνω-κάτω.

Επίσης, στο όνομα Νέα Μακεδονία δεν φαίνεται πουθενά ο εθνικός και γεωγραφικός προσδιορισμός. Ας είμαστε ειλικρινείς. Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι η λέξη Μακεδονία ( η οποία φυσικά και είναι από μόνη της θέμα). Τα όρια, έτσι κι αλλιώς, του βασιλείου του Φιλίππου ή του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήταν ευμετάβλητα.

Άλλωστε δεν μιλάμε για ένα σημερινό ζήτημα αλλά για ένα πρόβλημα το οποίο από τη λήξη των Βαλκανικών Πολέμων (και παλαιότερα) υπήρχε, χωρίς όμως να λυθεί ποτέ οριστικά.Πχ, το κομμάτι της Μακεδονίας το οποίο πέρασε το 1913 στη Σερβία ονομαζόταν Άνω Μακεδονία, λόγω του έντονου ελληνικού στοιχείου όμως και η ελληνική πλευρά δεν έφερε αντιρρήσεις με την ελπίδα ένωσης στο μέλλον.

Διαβάστε επίσης:   «Νέα Μακεδονία»: Συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων στο όνομα, λένε στη Αλβανία

Το πραγματικό πρόβλημα πηγάζει από το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι καπηλεύονται ευθέως την ελληνική ιστορία. Ονομάζουν τους εαυτούς τους απογόνους του , λόγω μίας πολυετούς προπαγάνδας η οποία δεν ξεκίνησε με την διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας αλλά πολύ παλιότερα. Κι αν έριξαν προσωρινά τα αγάλματα που αποτέλεσαν μνημείο γραφικότητας, ποιος τους εμποδίζει να τα ξαναστήσουν;

Κι εκεί έρχεται το ακλόνητο επιχείρημα της ελληνικής πλευράς. Η καλύπτεται κάτω από τον όρο Έλλην, ο οποίος μαρτυρά γένος σύμφωνα με τον Αριστοτέλη . Κανείς λοιπόν δεν μπορεί να διαφωνήσει πάνω στο ότι οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες.

Το κράμα Σέρβων, Αλβανών, Βούλγαρων και Τούρκων που κατοικούν σήμερα στα μπορεί όντως να βρίσκονται σε ένα κομμάτι του παλαιού Βασιλείου της Μακεδονίας. Είναι όμως απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Μιλάνε την ίδια γλώσσα; Έχουν την ίδια καταγωγή; Γελάει ο κόσμος.

Κι εδώ έρχεται η μεγάλη προδοσία της ελληνικής πλευράς. Εξαιτίας της Αμερικανικής επιθυμίας να κλείσει το ζήτημα άμεσα (διαφωνεί κανείς ότι το πολιτικό αδιέξοδο στα Σκόπια, πριν λίγους μήνες, λύθηκε με ξεκάθαρη αμερικανική παρέμβαση; ), και με την προθυμία να συμφωνήσουν σε οτιδήποτε με αντάλλαγμα λίγους μήνες ακόμα στην εξουσία, ετοιμάζονται να δεχθούν ένα όνομα-προδοσία χωρίς να δώσουν καν τη δυνατότητα στον ελληνικό λαό να αποφασίσει με δημοψήφισμα.

Φαίνεται ότι τα δημοψηφίσματα τα αγαπά ο μόνο όταν σχετίζονται πάνω σε ανύπαρκτα -όπως αποδείχθηκαν- θέματα όπως το 2015.

Μετά λοιπόν από μία σειρά αποφάσεων ενάντια στην ελληνική κοινωνία, την οικογένεια, την παιδεία, τη θρησκεία, έρχεται το τελειωτικό χτύπημα. Η αποδοχή -σύμφωνα με πληροφορίες- ενός ονόματος ντροπή, από ένα κόμμα που έχει στις τάξεις τους ανθρώπους που απερίφραστα δηλώνουν ότι αποδέχονται τα ΣΑΝ Μακεδονία.

Άλλωστε η Ελλάδα δεν έχει κάτι να χάσει, παρά τα όσα υποστηρίζουν και δημοσιογραφικά παπαγαλάκια. Τα Σκόπια είναι αυτά που μαραζώνουν και οδηγούνται σε διάλυση, εκτός ΝΑΤΟ και ΕΕ. Φυσικά κανείς δε θέλει το κακό μιας χώρας. Όμως θα πρέπει η προσπάθειά της για ανάκαμψη και ευημερία να βασίζεται σε υγιείς βάσεις και όχι σε ψευδοϊστορικά στοιχεία και εθνικιστικές τάσεις.

Κι εδώ έρχεται η ώρα να μιλήσει ο ελληνικός λαός. Ο εξαθλιωμένος οικονομικά και ηθικά από την τεράστια κρίση των τελευταίων ετών, ο δοκιμαζόμενος καθημερινά προκειμένου να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για τον ίδιο και την οικογένειά του, ο ανήμπορος να πληρώσει τους εξωφρενικούς φόρους, πρέπει να ορθώσει ανάστημα.

Ακόμα κι αν η Ελλάδα παραμείνει η τελευταία χώρα που δεν αναγνωρίζει τα Σκόπια ως , θα πρέπει να παλέψει για το δίκαιο, το ιστορικά και ηθικά σωστό, το εθνικά επιβαλλόμενο.

Ήρθε η ώρα να πάρουν την απάντησή τους όσοι πιστεύουν πως μέσα σε όλες τις καταστροφές θα περάσουν κι άλλη μία προδοσία. Και θα πρέπει να είναι ηχηρή και απόλυτη. Η Μακεδονία είναι ελληνική, κι όποιος δεν το ξέρει, να… παραιτηθεί.