Μύρισε ψητό ο Καρατζαφέρης και βγήκε από τη σπηλιά του

Loading...


Του Μάνου Χατζηγιάννη

Σαν τα όρνεα που μυρίζουν ψοφίμι περιφέρεται πλέον πάνω από το πτώμα του ελληνικού εκλογικου σώματος ένας παλιός γνώριμος, ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΛΑΟΣ, συμμετέχων σε παλιότερη τριμερή κυβέρνηση και καταβαραθρωμένος από την πολιτική σκηνή της χώρας Γιώργος Καρατζαφέρης.


Είδε λοιπόν ο πονηρός Καρατζαφέρης πως υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρόν για την αντιμεταναστευτικη΄ρητορεία, η οποία και όταν δημιούργησε το ΛΑΟΣ, τον έφερε στη Βουλή και επιδιώκει με την ίδια συνταγή να υφαρπάξει εκ νέου την ψήφο του Έλληνα.


Άλλωστε οι τάσεις ανόδου των ευρωσκεπτισκιστών και της αντιμεταναστευτικής υστερίας φαίνονται ξεκάθαρα σε όλη την Ευρώπη με τελευταίο παράδειγμα τις περιφερειακές εκλογές στη Γερμανία.


Το κόλπο λοιπόν γνωστό…. “Όλοι οι καλοί…δεξιοί χωράνε” , αλλά προκειμένου να «ψαρέψει» σε πολλές δεξαμενές ψηφοφόρων ανοίγει το παιχνίδι τοποθετώντας ψηλότερα τον πήχη.

Το είχε κάνει και παλιότερα. Με πολιορκητικό κροιό την ιδεολογική φόρμουλα του λεγόμενου «πατριωτικού παρεμβατισμού» όπως τον αποκαλούσε τότε, επιχειρεί πάλι σήμερα να αλώσει ακόμη και απάτητα για εκείνον και το κόμμα του κάστρα. Πέρα από τους συνενοίκους της πολυκατοικίας Νεοδημοκράτες ο κ. Καρατζαφέρης θέλει να κάνει μεγαλοπρεπή ανοίγματα σε όλες τις πολιτικές τάσεις που επικρατούν στην Ελλάδα.


Να φθείρει την Χρυσή Αυγή, να μειώσει τη Νέα Δημοκρατία και να μαζέψει στο…κοπάδι του όλους τους δυσαρεστημένους με το μεταναστευτικό ψηφοφόρους από όποιο πολιτικό κέντρο κι αν προέρχονται. Άλλωστε πλέον είναι τουλάχιστον ουτοπικό να μιλά κανείς για ιδεολογίες.


Προς επίρρωσιν των παραπάνω όσα προ πενταετίας έλεγε παρουσιάζοντας τον “πατριωτικό παρεμβατισμό” για να δελεάσει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ: «Μέσα στον πατριωτικό παρεμβατισμό θα βρείτε ολόκληρα κεφάλαια από τη διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου στα κοινωνικά θέματα»


Το κόμμα που ετοιμάζει ο Καρατζαφέρης κατά πως φαίνεται θα είναι μια παραλλαγή του ΛΑΟΣ-Λαϊκου΄Ορθόδοξου Συναγερμού και θα αποκαλείται «ΈΘΝ.Ο.Σ.», δηλαδή «Εθνικός Ορθόδοξος Συναγερμός» . Άλλαξε ο Μανωλιός…


Χθες στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο η εκδήλωση έδειξε πως η κίνηση έχει δυναμική. Βέβαια ο Καρατζαφέρης δεν είναι χθεσινός. Πήγε στην Α’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης να δώσει τα νέα διαπιστευτήρια, όπου συγκέντρωνε και τα μεγαλύτερα ποσοστά όταν κατέβαινε στις εκλογές και έχει ακόμη μια μαγιά.


Ένας λοιπόν ακόμη…σωτήρας από τα παλιά προστίθεται στο πολιτικό σκηνικό. Αντί άλλης απάντησης η φράση του Καζαντζάκη: Σωτηρία θα πει να λυτρωθείς απ’ όλους τους σωτήρες· αυτή ‘ναι η ανώτατη λευτεριά, η πιο αψηλή, όπου με δυσκολία αναπνέει ο άνθρωπος. Αντέχεις;
 

  

loading...