Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος Β. Τοροσίδης στο Stars Group και στο νέο ψηφιακό νόμισμα

Γιώργος Θεοχάρης
Loading...


Του Γιώργου Θεοχάρη-Πρόσφατα, είχα την ευκαιρία να καθίσω και να συζητήσω για το ποδόσφαιρο με τον , τον αρχηγό της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας και Χαφ της Μπολόνια. Πρόσφατα έγινε Σύμβουλος σε μια νέα εφαρμογή που ονομάζεται . Η συγκεκριμένη εφαρμογή δημιουργεί ένα αποκεντρωμένο ψηφιακό νόμισμα για τις ποδοσφαιρικές συναλλαγές. Εκτίμησα πολύ ότι ο Βασίλης βρήκε το χρόνο να συζητήσει μαζί μου.

Βασίλη, έχεις κάνει μια μεγάλη καριέρα στο ποδόσφαιρο, μετράς ήδη συμμετοχές σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα, δύο Ευρωπαϊκά Κύπελλα, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή σου και στις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού & με την ομάδα της Ρόμα στις πορείες του στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, καθώς έχεις ήδη καθιερωθεί στην Ιταλική ομάδα της Μπολόνια. Πες μου γιατί αγαπάς αυτό το άθλημα τόσο πολύ και αν υπάρχει κάτι που θα ήθελες να βελτιωθεί;
Πρέπει να διαλέξω μόνο ένα; (γέλια) ….το αγαπώ το ποδόσφαιρο.
Το αγαπώ από τότε που ήμουν μικρός και είμαι ευτυχισμένος που συνεχίζω να παίζω σήμερα και που έχω μια σημαντική ομάδα συμπαικτών με τους οποίους δουλεύω καθημερινά.
Κοίτα, οι άνθρωποι αγαπούν αυτό το άθλημα για τους ίδιους λόγους που το αγαπώ και εγώ: Για το πάθος, την ένταση , και την αγωνία του ανταγωνισμού. Το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο αυτή τη στιγμή, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να αλλάξουν για να αναπτυχθεί η βιομηχανία με τον σωστό τρόπο.
Θα πρέπει οι οπαδοί να εμπλακούν περισσότερο στο παιχνίδι και να δώσουμε σε όλο τον κόσμο περισσότερη πρόσβαση. Επίσης, πιστεύω ότι πρέπει να προσθέσουμε περισσότερη διαφάνεια στο παιχνίδι συνολικά.

Τι εννοείς με αυτό;
Όπως είπα, το ποδόσφαιρο μεγαλώνει και έχει οπαδούς από όλο τον κόσμο.
Το ποδόσφαιρο σπάει όλα τα εμπόδια της γλώσσας, των διαφόρων πολιτισμών, των χωρών, και αυτό είναι κάτι νέο και συναρπαστικό σε αυτό το άθλημα.
Όμως, οι οπαδοί που μας που παρακολουθούν από διαφορετικές χώρες μένουν στο περιθώριο.
Είναι δύσκολο για τους Συλλόγους, τις ομάδες, και τη διοίκηση να δίνουν πρόσβαση σε περιεχόμενα, προϊόντα, εμπειρίες και ζωντανές εκπομπές, στους οπαδούς ανά όλο τον κόσμο.
Εμείς (το ποδόσφαιρο) χρειαζόμαστε κάτι για να βοηθήσουμε να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο οι οπαδοί μας μπορούν να συνεργαστούν μαζί μας ή διαφορετικά θα τους χάσουμε εξαιτίας αυτών των ελλείψεων στην αγορά.
Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν πολλά πράγματα που συμβαίνουν πίσω από τα παρασκήνια στο ποδόσφαιρο και νομίζω ότι πρέπει να τα φέρουμε στο προσκήνιο για να δημιουργήσουμε ένα πιο διαφανές παιχνίδι.

Λοιπόν, πες μου, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπήκατε στο Sports Tech Startup, Stars Group; Τι ακριβώς κάνουν εκεί;
Μπορείτε να πείτε ότι αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους ενθουσιάστηκα με την ιδέα τους.
Το θέλει να δημιουργήσει μια πλατφόρμα που ευθυγραμμίζει τα κίνητρα όλων των συλλόγων, των παικτών και των οπαδών με ένα μοναδικό τρόπο που θα αλλάξει τη βιομηχανία του ποδοσφαίρου.
Δεν είμαι ειδικός στον τομέα της τεχνολογίας, αλλά εδώ απ’ όσο γνωρίζω, χρησιμοποιούν την «αλυσίδα των μπλοκ» (block chain) και δημιουργούν ένα είδος «κρυπτοσνομίσματος» ποδόσφαιρου για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.
Δεν είμαι σίγουρος τι γνωρίζετε γι ‘αυτό και πραγματικά μπορεί να είναι δύσκολο να το κατανοήσετε πλήρως, αλλά θα προσπαθήσω να σας το εξηγήσω με απλούς όρους:
το blockchain είναι μια τεράστια βάση δεδομένων που δεν ελέγχεται από ένα άτομο ούτε από ένα Διευθύνον όργανο – ένα λογιστικό βιβλίο που καταγράφει όλες τις συναλλαγές.
Είχα ακούσει για τα bitcoins (οι μονάδες συναλλαγής πληροφοριών του λογισμικού), αλλά από τότε που έμαθα για το Stars Group, έχω ενημερωθεί καλύτερα και γνωρίζω περισσότερα.
Μόλις κατάλαβα τι αντίκτυπο θα είχε το «blockchain για το ποδόσφαιρο», ήξερα ότι ήθελα να είμαι μέρος αυτού του εγχειρήματος και να βοηθήσω να γίνει το όραμά αυτής της ομάδας πραγματικότητα.

Διαβάστε επίσης:   Εθνική Ελλάδος: Μπροστά της μόνο η Κροατία

Τι αντίκτυπο, πιστεύετε θα έχει το Stars Group στην ποδοσφαιρική βιομηχανία;
Θέλω να δω τους οπαδούς να συνεργάζονται με τις ομάδες σε ένα εντελώς νέο και αποδοτικότερο επίπεδο. Επιθυμώ να είναι μέρος αυτού του όμορφου, αναπτυσσόμενου αθλήματος και μιας κοινότητας με μεγάλη συνοχή. Πιστεύω ότι η ομάδα Stars Stars επιθυμεί επίσης το ίδιο.

Ενώ δεν μπορώ να αποκαλύψω λεπτομερώς τι θα παρέχει η πλατφόρμα τους, μπορώ να σας πω ότι ένα από τα πράγματα που κάνουν είναι η δημιουργία αγοράς για τις ομάδες, όπου οι οπαδοί μπορούν να αγοράζουν προϊόντα και υπηρεσίες. Ωστόσο, αυτή είναι μόνο η αρχή του Stars Group.
Ίσως μια μέρα βοηθήσουν την ΟΥΕΦΑ να αντιμετωπίσει το ζήτημα της οικονομικής ευγενούς άμιλλας (fair play) και της διαφάνειας στο ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι το μέλλον τους είναι φωτεινό!

Τι ελπίζετε να προσθέσετε στην Ομάδα ως Σύμβουλος;
Ως σύμβουλος του Stars Group, ελπίζω να βοηθήσω με την εμπειρία και τις γνώσεις μου από τον επαγγελματικό χώρο του ποδοσφαίρου. Παρόλο που έχουμε αρκετούς εμπειρογνώμονες στην ομάδα συμβούλων, είμαι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής. Θεωρώ ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα να ενθαρρύνω μια διαφορετική προοπτική και εικόνα στις συζητήσεις και στο μακροπρόθεσμο αυτό όραμα.

Αυτό ακούγεται ως μια συναρπαστική ευκαιρία! Ανυπομονώ για την συνέχεια. Έχω μια ακόμα ερώτηση που νομίζω ότι όλοι οι αναγνώστες και οι οπαδοί θέλουν να μάθουν. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σου;
Το μυστικό μου είναι εύκολο. Εργάζομαι σκληρά με την ομάδα μου και συνεχώς στοχεύουμε σε κάτι μεγαλύτερο. Ο ανταγωνισμός βελτιώνεται κάθε χρόνο, αλλά αν θέλετε να φτάσετε ψηλά, ποτέ δεν θα σταματήσετε να πετυχαίνετε!

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Stars Group, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα stargroup.io

  

loading...