Οι νεκροί ζητούν δικαίωση

Ανδρέας Μ. Καραγιάννης
Loading...


του Ανδρέα Μ. Καραγιάννη
Θρηνούμε 15 νεκρούς στην Αττική από . Αποδεικνύεται ότι δε μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Νοέμβρης του 1961: από θεομηνία νεκροί 43 και άστεγοι 4000. Πενήντα έξι χρόνια μετά τη θεομηνία του Νοέμβρη του ΄’ 61 μία νέα χτυπά με ανθρώπινα θύματα και απροσμέτρητες καταστροφές.

Καταδεικνύεται περίτρανα ότι η μίζα καλά κρατεί και η πολιτική εστιάζει μόνο στο πελατειακό αλισβερίσι που την κρατά στην εξουσία.
Οι θεομηνίες είναι παγκόσμιο και διαχρονικό πρόβλημα. Η πολιτική αναλγησία και η ανθρωποβόρα κερδοσκοπία είναι πρόβλημα ενός κοινωνικοπολιτικού συστήματος με απάνθρωπο πρόσωπο.
Η απουσία αντιπλημμυρικών υποδομών αποκαλύπτει την πολιτική αναλγησία, τον ωχαδελφισμό, τις πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων των τελευταίων πενήντα ετών στη χώρα μας.
Τεράστια ποσά έχουν <<διατεθεί>> για αντιπλημμυρικά έργα. Δεν έγιναν όμως υποδομές προστασίας για τους απλούς πολίτες και τις όποιες περιουσίες τους.
Στην πλειονότητά τους φαίνεται από τα καταστροφικά αποτελέσματα ότι τα χρήμ

τα αυτά δόθηκαν για να εξυπηρετήσουν ‘’άλλους’’ σκοπούς. Μίζες, φωτογραφικές αναθέσεις έργων, πλουτισμός επιτήδειων.
Από την παντελή απουσία τιμωρίας κατασκευαστικών εταιρειών των οποίων τα έργα υπήρξαν προβληματικά ακόμα και με ανθρωποθυσίες, αποδεικνύεται αισχρός ο ρόλος της πολιτικής –αρμόδιας ηγεσίας τα τελευταία πενήντα χρόνια, η στήριξη που παρέχει στην αισχροκέρδεια των επιτήδειων καιροσκόπων που πλουτίζουν σκοτώνοντας ανάλγητα ανθρώπους ενώ καταστρέφουν το βιός τους.

Διαβάστε επίσης:   Εθνικό πένθος- Μάνδρα Αττικής: Ειδήσεις τώρα

Είμαστε η μοναδική σχεδόν χώρα στην Ευρώπη που έχει διαθέσει τεράστια ποσά για υποδομές οι οποίες είναι ανύπαρκτες.
Τραγωδία και συνάμα κωμωδία. Το πρόβλημά μας δεν είναι «φυσικό» είναι κύρια πολιτικό.
Είναι πρόβλημα πολιτικής βούλησης ή μάλλον πολιτικής αναλγησίας, πολιτικού καιροσκοπισμού.

Αδίστακτοι πολιτικοί που στο βωμό του κέρδους προσφέρουν ανθρώπινες ζωές παρά το γεγονός ότι οι ειδικοί επιστήμονες και μελετητές ΄΄κρούουν΄΄ τον κώδωνα του κινδύνου .
Το καμπανάκι της ανθρωπιάς είναι ΑΗΧΟ.
Προτού πατήσουμε δολοφονικά τη σκανδάλη στην επόμενη κάλπη, ας σκεφτούμε υπεύθυνα, ανθρώπινα.

  

loading...