Θα γίνει η Ελλάδα χώρα ανασφάλειας και ανομίας;

Γιώργος Νταλιάρης
Loading...


Σε διάστημα λίγων ημερών δύο δολοφονίες σε κεντρικά σημεία της Αθήνας σόκαραν την κοινή γνώμη. Την ίδια στιγμή, σχεδόν καθημερινά ακούμε για ληστείες, πυροβολισμούς, επιθέσεις σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, επιθέσεις σε σπίτια, κλοπές και πολλά άλλα. Ανασφάλεια και ανομία σε όλο τους το μεγαλείο.

Η ανησυχία των πολιτών μεγαλώνει καθώς το αίσθημα της εδραίωσης της εγκληματικότητας δεν είναι κάτι το ψεύτικο, αλλά είναι η απόλυτη πραγματικότητα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, μια φίλη μου βρέθηκε στην Αθήνα για μερικές ημέρες λόγω μιας έκθεσης. Εμενε σε κεντρικό ξενοδοχείο στην πόλη. Δύο φορές χρειάστηκε να περπατήσει απόσταση 100 μέτρων από το αυτοκίνητό της στο ξενοδοχείο, μέρα μεσημέρι, και τρεις τοξικομανείς την πλησίασαν και προσπάθησαν να την παρενοχλήσουν.

Οταν οι πολίτες δε νιώθουν ασφάλεια, τότε ακόμη πιο δυσάρεστες καταστάσεις μπορούν να δημιουργηθούν και ο νόμος περνά στα χέρια τους με απρόβλεπτες συνέπειες.

Διαβάστε επίσης:   Δώρα Ζέμπερη: Ομολόγησε ο ύποπτος-58χρονος τοξικομανής ο δράστης της δολοφονίας

Η Πολιτεία καλείται να λάβει μέτρα. Να ενισχύσει την αστυνομία, να γίνουν προσλήψεις, αλλά και να φύγουν αστυνομικοί από τη φύλαξη επιχειρηματιών και λοιπών πολιτών που θεωρούν ότι κινδυνεύουν και μπορούν να πληρώσουν οι ίδιοι για την ασφάλειά τους. Πρέπει άμεσα να ξανακερδηθεί το αίσθημα της ασφάλειας. Είναι θεμελιώδες δικαίωμα. Είναι το λιγότερο που μπορεί να γίνει.

  

loading...