Θερινές εκπτώσεις 2017: Άδεια πορτοφόλια και προσφορές- σοκ

Αλέξανδρος Ελευθεριάδης
Loading...


Προ των πυλών βρίσκονται οι για το 2017, οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 10 Ιουλίου και θα κρατήσουν μέχρι τις 30 Αυγούστου. Είναι όμως ικανές να οδηγήσουν τους καταναλωτές στα μαγαζιά και -το πιο βασικό- στο ταμείο τους;

Δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν, φτωχή αναμένεται να είναι η κίνηση το φετινό καλοκαίρι στο εμπόριο, παρά το γεγονός ότι έρχονται οι οποίες θα κρατήσουν για χρονικό διάστημα το οποίο θα αγγίζει -σχεδόν- τους δύο μήνες.

Οι λόγοι, πολλοί. Αρχικά, το οικονομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούνται οι πολίτες αυτής της χώρας, οι οποίοι όχι μόνο βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται μέρα με την ημέρα αλλά βομβαρδίζονται καθημερινά και από ειδήσεις που τους κάνουν να ανησυχούν για το μέλλον τους και το μέλλον της Ελλάδας.

Από εκεί και πέρα, ας μην ξεχνάμε ότι στις 30 Ιουλίου είναι προγραμματισμένη η πρώτη δόση για τη φορολογία εισοδήματος, με τους φορολογούμενους σε πολλές περιπτώσεις να καλούνται να πληρώσουν πολύ μεγαλύτερα ποσά από την περσινή χρονιά (πχ εξαιτίας της ανόδου στην φορολογία εισοδημάτων από ενοίκια).

Διαβάστε επίσης:   Θερινές εκπτώσεις 2017: Τι περιμένουν οι έμποροι- Πότε ξεκινούν

Επίσης, ο βρίσκεται κι αυτός προ των πυλών, χωρίς ουσιαστικές μειώσεις, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχε δώσει η κυβέρνηση ακόμα και για κατάργησή του.

Όπως είναι λογικό, με τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις να έχουν απελευθερωθεί πλήρως, οι πολίτες φοβούνται το ενδεχόμενο να βρεθούν αντιμέτωποι με τέτοιο κίνδυνο. Έτσι, την… πληρώνουν τα προσωπικά έξοδα, αφού οι περισσότεροι έχουν απαρνηθεί όχι μόνο κάθε είδους πολυτέλεια αλλά και την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης.

Ως αντίδοτο στο μαύρο αυτό σκηνικό έρχονται οι μεγάλες προσφορές από πλευράς εμπόρων οι οποίοι θα επιχειρήσουν να προσελκύσουν το αγοραστικό κοινό σε μία προσπάθεια να επιβιώσουν και οι ίδιοι, έχοντας να αντιμετωπίσουν, εκτός όλων των άλλων, και τις υπέρμετρες ασφαλιστικές εισφορές στον αλλά και την εξοντωτική φορολογία.

Σε κάθε περίπτωση, ευχόμαστε οι αριθμοί να μας διαψεύσουν διότι ο εμπορικός κόσμος έχει ανάγκη την συγκεκριμένη ανάσα προκείμενου όχι μόνο να επιβιώσουν οι ιδιοκτήτες αλλά και να συνεχίσουν να απασχολούν το προσωπικό το οποίο εργάζεται στις επιχειρήσεις τους.

  

loading...