Χολέρα στο Ελενα: Διαψεύδει το ΚΕΕΛΠΝΟ

Loading...


: Δεν επιβεβαιώνει το τα δημοσιεύματα, στα οποία γίνεται λόγος για χολέρα στο μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου». Η είδηση προκάλεσε για τη χολέρα προκάλεσε αίσθηση και άρχισε άμεσα έρευνα. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει για τα περί ανίχνευσης δονακίου της χολέρας σε λιμνάζοντα ύδατα στο «Έλενα» τα ακόλουθα:

«Με τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα δεν τεκμηριώνεται η παρουσία εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας) από τον εργαστηριακό έλεγχο. Επιπλέον κανένα κρούσμα νόσου δεν έχει αναφερθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Αναμένεται η τελική εργαστηριακή επιβεβαίωση από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας», γράφει το naftemporiki.gr.

Την αποκάλυψη για την ανίχνευση του βακτηρίου της χολέρας στο λιμνάζων νερό της αποθήκης έκανε χθες, Τετάρτη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) επικαλούμενη στοιχεία της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, του οικείου Μικροβιολογικού εργαστηρίου και του Επόπτη Δημόσιας Υγείας.

Διαβάστε επίσης:   Συναγερμός στο «Έλενα Βενιζέλου» για χολέρα

Σύμφωνα με αυτά, ο έλεγχος του νερού που λιμνάζει στην υπόγεια αποθήκη του δημοσίου μαιευτηρίου έδειξε πως ανιχνεύτηκε το βακτήριο της χολέρας.

Ο χώρος σφραγίστηκε έως ότου ολοκληρωθεί από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας ο έλεγχος δειγμάτων από νερά που διέρρευσαν στην αποθήκη, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται την Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου.

  

loading...