ΕΟΠΥΥ: Στα 15 ευρώ η εργοθεραπεία- ψυχοθεραπεία- Η τροπολογία -φωτιά

Loading...


Με που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την ψυχική , επανακαθορίζεται η διαδικασία προσδιορισμού της τιμής και της καταβολής της αποζημίωσης ιατροτεχνολογικών προϊόντων (τεχνητά μέλη κ.λπ.), αναλώσιμου υγειονομικού υλικού και σκευασμάτων ειδικής διατροφής.

Επίσης, ορίζεται στα 15 ευρώ η αποζημίωση που καταβάλλει ο (eopyy.gov.gr) για συνεδρίες εργοθεραπείας και ψυχοθεραπείας, από 1,23 ευρώ και 2,6 ευρώ σήμερα.

Σχετικά με τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, η τιμή προκύπτει από το μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών αγοράς σε χώρες της ΕΕ, ενώ σε περίπτωση που τα προϊόντα χαρακτηρίζονται ως «εγχωρίως κυκλοφορούντα ή παραγόμενα», η τιμή τους καθορίζεται βάσει κοστολογίου με απόφαση του υπουργού , γράφει το nooz.gr.

Διαβάστε επίσης:   Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Κλείστε ραντεβού-Δείτε τη διαθεσιμότητα

Ο πάροχος υποχρεούται να υποβάλει ξεχωριστή ηλεκτρονική υπεύθυνη δήλωση, με την οποία θα δηλώνονται οι τρεις χαμηλότερες τιμές αγοράς του συγκεκριμένου είδους εντός της ΕΕ. Σε περίπτωση μη προσκόμισης της υπεύθυνης δήλωσης, ο απέχει από τον καθορισμό και την καταβολή αποζημίωσης.

Στο πλαίσιο άσκησης αρμοδιότητας αποζημίωσης, ο ΕΟΠΥΥ διασυνδέεται με ευρωπαϊκά δίκτυα τιμολόγησης και αποζημίωσης και ευρωπαϊκούς φορείς κοινωνικής ασφάλισης, με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

  

loading...