Ιλαρά: Χάος στη Λάρισα με τα εμβόλια – Εκνευρισμός γονέων και γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ

Loading...


Ένα πραγματικό αλαλούμ υπάρχει αναφορικά με τον εμβολιασμό σε μικρά παιδιά για την ιλαρά στον στη Λάρισα. Οι καταγγελίες που έφτασαν στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, αναφέρουν ότι γονείς πηγαίνουν τα παιδιά τους στα ιατρεία του για τη δεύτερη δόση αλλά εκεί δεν τους κάνουν το εμβόλιο με το ισχυρισμό ότι θα πρέπει να είναι σε ηλικία 4-6 ετών.

Εξοργισμένος με την κατάσταση δηλώνει o πρόεδρος τους Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος ο οποίος τονίζει ότι «είναι παράλογο αυτό που κάνει ο στη Λάρισα σχετικά με την δεύτερη δόση του εμβολίου της . Έχουμε τουλάχιστον 30 καταγγελίες γονέων. Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο η πρώτη δόση σε κάθε παιδί πρέπει να γίνει έως τους 12 μήνες και το επαναληπτικό το αργότερο τρεις μήνες αργότερα. Αν είναι σε πολύ μεγάλη έξαρση η επανάληψη πρέπει να γίνει εντός 4 εβδομάδων από την πρώτη δόση», διευκρινίζει.

Διαβάστε επίσης:   Επιδημία ιλαράς στην Ελλάδα

Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί ο στην Λάρισα δεν προχωρά τον επαναληπτικό εμβολιασμό της ιλαράς που βρίσκεται σε έξαρση σύμφωνα με τις οδηγίες της εγκυκλίου που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας;

Μάλιστα σύμφωνα με έγγραφο αποκαλύπτεται πως ο κεντρικός φορέας του έχει ενημερωθεί σχετικά προκειμένου να προχωρήσει στο επαναληπτικό εμβολιασμό των παιδιών το αργότερο σε τρεις μήνες από την πρώτη δόση, αναφέρει το larissanet.gr.

  

loading...