ΥΓΕΙΑ: Ανησυχία προκαλούν δύο κρούσματα ιλαράς σε γιατρούς του νοσοκομείου Ευαγγελισμός. Μάλιστα, ο ένας από τους δύο νοσηλεύεται σε αρκετά σοβαρή κατάσταση, με τους θεράποντες συναδέλφους του να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο εισαγωγής του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Οι δύο γιατροί του νοσοκομείου εμφάνισαν συμπτώματα από επιπλοκές της νόσου. Ο κίνδυνος να έχουν μολυνθεί ασθενείς, ειδικά όσοι έχουν αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα είναι μεγάλος.

Η κατάσταση με τον εμβολιασμό του προσωπικού των νοσοκομείων εγείρει πολλά ερωτήματα, καθώς κανένας δεν ελέγχει εάν τηρείται το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο έγιναν γνωστά τα πρώτα κρούσματα ιλαράς στο Θριάσιο νοσοκομείο και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) είχε απευθύνει έκκληση για εμβολιασμό στους γιατρούς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

Η Ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) είχε καταγγείλει πως ο εμβολιασμός του προσωπικού είναι ατελής ή ανύπαρκτος.

Διαβάστε επίσης:   Υγρασία: Τι προβλήματα υγείας προκαλεί;

Τα περιστατικά στην Ελλάδα
Η ιλαρά επελαύνει στην Ελλάδα, με περισσότερα από 1.100 κρούσματα, από τα οποία τα 220 αφορούν ενήλικα άτομα 25 έως 44 ετών.

Πολλά από τα κρούσματα σε ενήλικες αφορούν επαγγελματίες Υγείας, οι οποίοι είναι προφανώς ατελώς ή μη εμβολιασμένοι.

Η άλλη μεγάλη εστία κρουσμάτων είναι οι κοινότητες Ρομά, στις οποίες έχουν καταγραφεί εκατοντάδες κρούσματα σε βρέφη, παιδιά και νεαρούς ενηλίκους καθώς και δύο θάνατοι ενός βρέφους και ενός 17χρονου, αναφέρει το reader.gr.