Ο άνδρας ο πολλά βαρύς δεν πάει εύκολα στον γιατρό

Loading...


Οι άνδρες που πιστεύουν ότι πρέπει να βγάζουν ένα σκληρό πρόσωπο προς τα έξω και να μην εξαρτώνται από κανέναν, μάλλον κάνουν κακό στην υγεία τους, καθώς πάνε πιο σπάνια στο γιατρό και συχνά δεν είναι ειλικρινείς για τα συμπτώματά τους.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν αμερικανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο «Rutgers», με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια Ψυχολογίας, Ντιάνα Σάντσες.

Σύμφωνα με δημοσιεύσεις που έκαναν οι επιστήμονες στα επιστημονικά περιοδικά Preventive Medicine και Journal of Health Psychology, η νοοτροπία του άνδρα να θέλει να δείχνει ανεξάρτητος και άτρωτος, εξηγεί εν μέρει γιατί έχει μικρότερο προσδόκιμο ζωής.

Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι οι πιο παραδοσιακοί και «σκληροί» άνδρες αναβάλλουν πιο εύκολα τις επισκέψεις σε γιατρούς και, όταν πάνε, δεν μιλάνε για τα προβλήματα υγείας τους όσο ανοιχτά θα έπρεπε, με συνέπεια να γίνεται συχνότερα λάθος διάγνωση για την περίπτωσή τους – με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Επιπλέον, οι άνδρες αυτοί έχουν την τάση να προτιμούν άνδρες γιατρούς, τους οποίους θεωρούν πιο ικανούς. Από την άλλη, οι λιγότερο παραδοσιακοί άνδρες μάλλον προτιμούν τις γυναίκες γιατρούς και είναι πιο ειλικρινείς μαζί τους σχετικά με τα συμπτώματά τους.

Βέβαια, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι και οι γυναίκες που έχουν τη νοοτροπία της ανεξάρτητης και άτρωτης, σπανιότερα βέβαια, επίσης κινδυνεύουν περισσότερο σε ότι αφορά στην υγεία τους.

  

loading...