Το περπάτημα είναι μια ενδεδειγμένη μορφή ακόμη και για όσους έχουν κάποια συγκεκριμένα προβλήματα ενώ μπορεί να γίνει με μηδενικό κόστος και χωρίς εξοπλισμό.

Επίσης, είναι χαμηλής , οπότε είναι κατάλληλη για άτομα κάθε ηλικίας.
Υπάρχουν, ωστόσο κάποιοι τρόποι για να κάψετε περισσότερο λίπος την ώρα που περπατάτε και με τον τρόπο να καταφέρετε να χάσετε πιο εύκολα κιλά.

1. Αυξομειώστε την

Όπως αναφέρει το baby.gr μελέτη έδειξε ότι οι εναλλαγές ταχύτητας στο περπάτημα βοηθούν να κάψετε έως και 20% περισσότερες θερμίδες απ’ ό,τι αν περπατάτε με σταθερό ρυθμό.

2. Κάντε ενδιάμεσα

Για αποτελεσματικότερες καύσεις και απώλεια βάρους δεν πρέπει να παραμελήσετε τη μυϊκή σας μάζα, η οποία από μόνη της καταναλώνει αρκετή ενέργεια. Σταματήστε το περπάτημα περίπου ανά 10 λεπτά για να κάνετε μερικά βαθιά καθίσματα, πουσ-απς ή επιτόπου άλματα.

Διαβάστε επίσης:   Καρκίνος του πνεύμονα: Συμπτώματα

3. Αποφύγετε τα σνακ

Η με άδειο στομάχι δεν είναι καλή στρατηγική, όμως ο οργανισμός δεν χρειάζεται πολύ «καύσιμο» πριν από μια ήπια δραστηριότητα, όπως το περπάτημα, τουλάχιστον σε σύγκριση με μια προπόνηση υψηλής έντασης. Η ισορροπημένη διατροφή κατά τη διάρκεια της ημέρας θα σας εξασφαλίσει την που χρειάζεστε κατά τη διάρκεια του περιπάτου σας. Εξαίρεση αποτελεί η πρωινή γυμναστική, αφού το στομάχι έχει παραμείν